open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Akcija Specijalnog tužilaštva i EUROPOL-a: Uhapšen proruski gradonačelnik Budve Milo Božović?
Gradonačelnik Budve i visoki funkcioner proruskog Demokratskog fronta Milo Božović uhapšen je danas u akciji Specijalnog državnog tužilaštva u više gradova u Crnoj Gori, pišu tamošnji mediji.
13.04.2023. u 10:45
get url
text

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a Božović je uhapšen u svojoj porodičnoj kući u centru Budve.

Kako Vijesti saznaju, Božović se još nalazi u u porodičnom domu, a pretres njegove kuće su izvršili pripadnici SPO.

Prema saznanjima Vijesti, hapšenja su počela jutros u 4 sata u Budvi, Cetinju i Podgorici.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona - EUROPOL, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta. O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena - kazao je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Foto: Vijesti.me

Iz Kabineta predsjednika Općine Budva, kazali su da Božović nije uhapšen, već da ga je Tužilaštvo pozvalo na saslušanje.

Inače, danas Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu sprovodi kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), povodom dešavanja u sektoru bezbjednosti.

To parlamentarno tijelo saslušava premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića.

Lider DF-a Andrija Mandić kazao je da je dobio informaciju da se predsjedniku Općine Budva pretresaju prostorije. Tražio je da se sa informacije o Božoviću skine oznaka tajnosti.

- Danas se namjerno, baš zbog ove sjednice Milo Božović pokušava predstaviti kao kriminalac, dok njegov imenjak uživa u Dubaiju. Tamo se ne udara, ali se udara na Mila Božovića. Milo Božović je moj prijatelj, znam ga otkako je bio dječak, upoznao sam ga preko oca, dao sam mu povjerenje da sa 21 godinom bude predsjednik našeg odbora u Budvi i ako je postojao neko ko nije imao nikakvog razloga da se bavi kriminalom to je on - kazao je između ostalog, prenosi Antena M.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.