open-navfaktor-logo
search
EHF EURO
Zmajevi najavili meč sa Nizozemcima: Biti ili ne biti, idemo dalje ili odlazimo kući!
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u subotu od 18 sati u Manhheimu protiv Nizozemske igraju meč drugog kola Evropskog prvenstva.
12.01.2024. u 20:47
get url
text

Luka Perić smatra da naše rukometaše vjerovatno čeka i teža utakmica nego što je bila ona protiv Švedske na startu turnira.

- Odigrali smo zrelu, a na trenutke i dobru utakmicu protiv Švedske. Te crne rupe pred kraj prvog i drugog poluvremena su nas koštale. Protiv Nizozemske neće biti lako, čeka nas još teža utakmica, pogotovo zbog naše prikazane igre. Sada nas svi na neki način shvataju ozbiljnije.

VEZANI TEKST - Mandić: Nizozemska ima jednog od najboljih svjetskih igrača, on je motor i fokus je na njegovom zaustavljanju
 

- Ako možemo ispraviti greške od jučer, ako zadržimo kontinuitet, možemo se nadati dobrom rezultati. Na nama je da izađemo, da se borimo, damo sve od sebe pa šta bude - smatra Perić

Adi Mehmedćehajić smatra da je Nizozemska puno napredvala, da nije možda kvalitet kao Švedska, ali da je riječ o uigranoj ekipi u kojoj sve kreće od Luce Steinsa, igrača PSG-a.

- Ako ponovimo sinoćnju partiju, damo sve od sebe, sve je moguće. Vjerujem da možemo napraviti pozitivan rezultat - rekao je Mehmedćehajić.

Protiv Nizozemske će naši rukometaši biti opterećeni i rezultatom s obzirom na to da bi eventualni poraz gotovo sigurno značio i kraj snova o narednoj rundi.

- Biti ili ne biti, idemo dalje, ili idemo kući. To čini određeni pritisak. Nemamo šta izgubiti, znamo šta nas čeka. A sigurno nas čeka težak protivnik. Igraju sličan rukomet kao Švedska, brz eksplozivan. Mi ćemo probati to usporiti što je moguće više i iskoristiti našu najveću snagu - poručio je Dino Hamidović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.