open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Triler u finalu: Magdeburg nakon dva produžetka srušio Kielce i postao prvak Evrope
Nakon što su u subotu u polufinalu izbacili Barcelonu poslije boljeg izvođena sedmeraca, rukometaši Magdeburga su u velikom finalu srušili Kielce slavivši rezultatom 30:29 i to nakon dva produžetka.
18.06.2023. u 20:31
get url
text

Poslije tvrdog, neizvjesnog i dramatičnog meča od početka do kraja, više mogu žaliti u poljskom timu, s obzirom na to da su veći dio meča imali suficit, u jednom momentu u drugom poluvremenu i četiri gola prednosti (18:14), ali za Nijemce predaja nije bila opacija. 

Magderburg je prednost Kielcea u potpunosti istopio kada je izjednačio na 22:22, a od tada do kraja igralo se bukvalno gol za gol pa je poslije 60 minuta igre semafor pokazivao rezuotat 26:26.

U dodatnom vremenu s(p)retniji su bili Nijemci, iako nije moglo bez drame na samome kraju. Kilece je kod rezultata 30:29 sa zvukom sirene tražio sedmerac, ali sudije su nakon pregledanog snimka dosudile deveterac. Udarac je završio u bolu Magdeburga i slavlje Nijemaca moglo je početi...

Za Magdeburg je ovo prvi trofej Lige prvaka poslije 21 sušne godine. Njemački viceprvak je naslov osvojio 2002. godine. Bennet Wiegert tada je bio aktivni igrač, a sada je prvak Evrope postao i kao trener.

U utakmici za treće mjesto Barcelona je rezultatom 37:31 pobijedila PSG.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.