open-navfaktor-logo
search
Napustio Zeničane
Trener rukometaša Čelika digao ruke pred start prvenstva: Klub ne može živjeti od koverti jednog čovjeka
Dobojski trener Miroljub Miki Filipović, s kojim je Rukometni klub Čelik prošle sezone osvojio naslov prvaka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Sjever te nakon pet godina izborio povratak u Premijer ligu BiH, napustio je klupu zeničkog kluba neposredno pred start sezone.
19.09.2023. u 09:06
get url
text

Filipović o razlogu svog odlaska ističe kako je već duži period pokušavao da objasni predsjedniku Panetu Škrbiću i igračima šta ih čeka u ovom rangu, da će nastup u PLBiH iziskivati osiguranje znatno većih finansijskih sredstava…

- Nažalost, svi moji pokušaji da ubijedim predsjednika, a ponekad i igrače da nećemo moći ovako, da nas čekaju klubovi sa 25 i više igrača, da su budžeti tih klubova od 200 hiljada pa čak do 1.000.000 KM, da moramo profesionalizovati ekipu, da moramo sačuvati naš kadar, i što je možda i najbitnije, dovesti u klub još nekoliko ljudi koji će pomoći, od svega toga samo se pojavio naš i moj veliki prijatelj i čovjek Kenan Merdanović - naglasio je Filipović.

Sve to, dodaje, nije bilo dovoljno da se organizuju na pravi i kvalitetan način za izazove koji ih čekaju te da mu je više bilo teško gledati kako dolaze autima na utakmice….

- Iskreno, mislim da je to ludost i ne želim to više da podržavam. U Čelik sam došao iskreno i sa dobrim namjerama, ja drugačije ne znam. Imam svoj stav i nikada ne bi gurao i forsirao nešto što nije realno, tako nisam želio ni ovaj put. Čelik je moj klub bio, bit će i ostat će. Nikada ga nisam zloupotrebljavao, davao sam svoj maksimum, ali nešto se mora promijeniti. Predsjednik Škrbić mnoge stvari gura sam i od svojih sredstava, ali tako ne može. Klub ne može živjeti od koverti jednog čovjeka - kazao je Filipović.

Nikada u životu, dodao je, nije gledao interes e da je samo "obični radnik rudar", na što je ponosan.

- Ponosan sam na sve što smo uradili, bilo je teško, mnogo toga je bili protiv nas, održao sam obećanja kao i uvijek. Puno hvala igračima, bili su sjajni u momentima kada je trebalo, pokazali su da mogu. Neki su ih godinama osporavali, naravno, nekorektno, pokazali su da nije tako i svaka im čast - istakao je Filipović.

Svom pomoćniku Amaru Kobilici, dodao je, od srca želi da nastavi da radi te da smatra kako je on pravo rješenje za zeničku klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.