open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Savez
RSBiH se pohvalio: Vlada FBiH i premijer Nikšić učinili su da mirni idemo na Evropsko prvenstvo
Do Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostalo je još malo vremena. Dok se naši reprezentativci spremaju, treniraju i analiziraju protivnike, iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, naglašavaju koliko je važna podrška koju su dobili u posljednje vrijeme.
27.12.2023. u 15:54
get url
text

Sigurno da je najvažnija ona koju jedna krovna kuća sporta ima od institucija zemlje koju predstavlja. Ovog puta, izrazili su sreću i zadovoljstvo da je bh. selekciji i Savezu veliku podršku dala Vlada Federacije BiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem.

- Sigurno je da bez podrške i sponzora ovaj put na Evropsko prvenstvo ne bi bio moguć. Veliku zahvalu dugujemo upravo Vladi Federacije BiH i premijeru Nerminu Nikšiću, jer su prepoznali ne samo to Evropsko prvenstvo, nego sveukupni rad RSBiH i sigurno je da bez Vlade Federacije BiH ne bi imali uvjete koje trenutno imamo za pripreme i za odlazak u Njemačku.

Trudit ćemo se svi zajedno da opravdamo podršku koju imamo i da svi zajedno budemo ponosni na urađeno. Još jednom veliko hvala premijeru Nikšiću i Vladi FBiH.

Premijera svakako čekamo i da zaigramo rukomet zajedno - rekao je u izjavi za medije v.d. generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović, a koja je objavljena na Facebook stranici RSBiH.

Također, dodali su kako bh. tim ima uvjete jedne evropske reprezentacije, bez ijednog mogućeg problema.

- Svjesni da je sport u BiH često pod znakom pitanja upravo zbog finansija, i da smo do sada imali više problema oko odlazaka svih ekipa na neko takmičenje, ovaj put dokazali smo da možemo imati uvjete vrijedne jedne evropske reprezentacije, bez ijednog mogućeg problema. Voljeli bismo kada bi premijer Nermin Nikšić i njegova Vlada bili primjer svim instancama i institucijama u našoj BiH, jer bi tada sigurno pričali o idealnim uslovima, a samim tim i mnogo većim ambicijama - saopćili su iz RSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.