open-navfaktor-logo
search
Objavio odluku
Mirsad Terzić se oprostio od rukometne reprezentacije BiH
Anadolija
11.03.2024. u 09:34
get url
text
Mirsad Terzić
Mirsad Terzić
FOTO: Fena
Mirsad Terzić, rukometaš poljske Wisle Plock, odlučio je okončati reprezentativnu karijeru nakon 22 godine provedene u dresu s državnim grbom Bosne i Hercegovine.
Terzić je u januaru s bh. timom igrao na svom trećem Evropskom prvenstvu, a sada je svoju odluku objavio na društvenim mrežama.
- Dragi prijatelji, ljubitelji sporta i navijači Bosne i Hercegovine, a posebno rukometne reprezentacije, sve vrijeme znao sam da će doći ovaj trenutak, ali sam uporno odbijao da razmišljam o njemu. Trenutak u kojem moram obznaniti jednu od najtežih odluka u mojoj rukometnoj karijeri. Nakon 22 godine igranja u reprezentaciji BiH, tokom kojih sam proživio neka izuzetna, ali i manje lijepa iskustva, došao je trenutak kada moram reći da je došao kraj moje reprezentativne karijere - istakao je 40-godišnji Terzić u oproštajnom pismu.
Dodao je da je izuzetno ponosan na duže od dvije decenije provedene u reprezentaciji te da ostaje mala žal što nije bilo više razloga za slavlje tokom tog perioda:
- Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija. Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi.
Naglasio je da odluka o završetku reprezentativne karijere nije bila nimalo laka i da je nije dobio ishitreno.
- Moram reći i to da odluku o kraju reprezentativne karijere nisam donio ishitreno, niti je ona plod vanjskih faktora koji svakako nikada nisu ni bili kamen spoticanja da se odazovem na svaki poziv, bez obzira na to bio povrijeđen ili ne, bez obzira na to kakav status imao kod bilo kojeg selektora. Još prije Evropskog prvenstva znao sam da ću u Njemačkoj odigrati svoje posljednje utakmice, ali sam odugovlačeći da to podijelim s javnosti smatrao da će mi biti kudikamo lakše. Nije - naveo je Terzić i nastavio:
- Na kraju bih se želio zahvaliti svima koji su nesebično pružali podršku i meni i reprezentaciji, svojoj porodici, svim dobronamjernim navijačima, brojnim selektorima i još brojnijim saigračima s kojima sam dijelio lijepa, a i manje lijepa iskustva i emocije i koji su zaslužni za nezaboravne trenutke i uspomene.
Terzić je poručio da će u budućnosti biti najvatreniji navijač bh. rukometaša te da će Rukometnom savezu BiH biti na usluzi u bilo kojoj ulozi.
Terzić je tokom sjajne karijere igrao za sarajevske klubove Olimpik i Željezničar, potom za Izviđač, Zagreb, Celje PL, Veszprem i Wislu Plock.
U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je više od 170 utakmica.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.