open-navfaktor-logo
search
Rukometni Zmajevi
Mirko Herceg: Trudimo se da se što bolje uigramo i pripremimo za nastup na Evropskom prvenstvu
Muška rukomena reprezentacija Bosne i Hercegovine 4. i 5. novembra će u gostima odigrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Češke, u sklopu priprema za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvo, koje će od 10. do 28. januara 2024. godine biti održano u Njemačkoj.
02.11.2023. u 11:45
get url
text

Reprezentativci BiH okupili su se u ponedjeljak na Ilidži gdje se pripremaju za susrete sa Česima.

Lijevi bek bh. tima Mirko Herceg na pres-konferenciji je kazao da su se reprezentativci okupili zdravi, sa namjerom da što bolje odrade pripreme za utakmice sa Česima.

- Svi znamo da namamo puno vremena za pripremanje za utakmice koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu. Trudimo se da maksimalno iskoristmo da se što bolje uigramo i pripremimo - kazao je Herceg.

Član mađarskog Csurgoija očekuje da se reprezentacija BiH se predstojećem EP prikaže u najboljem svjetlu.

- Igramo u grupi sa Švedskom, koja je definitivno favorit grupe, mislim da se sa Nizozemcima možemo nositi, a naš je cilj da ostvarimo historijsku pobjedu protiv Gruzije, vidjet ćemo šta će biti - kazao je Herceg.

FOTO: Fena

Novi reprezentativac BiH Marko Majstorović, član slovenske Krke, kazao je da je čast i san svakog sportiste da zaigra za reprezentaciju.

- Momci su me prihvatili vrlo dobro, pomažu mi da se uklopim u sistem, tako da je sve u najboljem redu. Protiv Češke očekujem veliku borbu, dokazaivanje od svakog igrača, da se kao tim pokažemo u dobrom svjetlu. Ja sam ovdje prvi put i vidim da kao tim imamo dosta kvaliteta, očekujem da ćemo to pokazati i na Evropskom prvenstvu - kazao je Majstorović.

Dva susreta sa Češkom će se igrati u Brnu, prvi je na rasporedu 4. novembra u 17 sati, a revanš dan kasnije u 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.