open-navfaktor-logo
search
EURO 2024
Klasik u Njemačkoj: Francuska slavila, Hrvati počinju pakovati kofere za povratak kući
Još jedan spektakl. Još jedan rukometni klasik u kojem su uživali svi neutralni navijači.
18.01.2024. u 19:37
get url
text

Hrvatska i Francuska u Kelnu su igrali derbi Grupe 1 glavne runde Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

U neizvjesnom meču koji je obilovao preokretima i sjajnim rukometom slavili su Francuzi sa 34:32 i tako napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale. Trikolori imaju maksimalna četiri boda, a Hrvatska 1, te je na taj način smanjila šanse za osvajanje jednog od prve dva mjesta u grupi, a praktično svaki naredni kiks (moraju dobiti preostala tri meča protiv Mađarske, Islanda i Njemačke) značio bi da mogu spakovati kofere za povratak kući, bar kada je u pitanju borba za medalju.

Uz to, više ne ovise o sebi, jer i Austrija ima dva boda više od njih... 

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu i do sredine prvog poluvremana imala je prednost.

Ipak, Francuzi u 14. minuti preuzimaju prednost (9:8), a potom serijom 3:1 odlaze na plus tri (12:9). Do odlaska na odmor Trokolori su još u tri navrata imali tri gola prednosti (14:11, 15:12 i 17:14), ali je poluvrijeme završeno bez pobjednika - 18:18.

I u nastavku meča Francuzi su imali rezultatsku prednost, koja je na 15 minuta do kraja iznosila i četiri gola (26:22), ali daleko od toga da je sve bilo gotovo.

Kuzmanović je briljirao na golu Hrvata, a to koriste njegovi saigrači u napadu, a u 52. minuti imali su priliku i za izjednačenje (27:26).

Ipak, prokockali su dva napada, što je protivnik kaznio i otišao na tri gola prednosti (29:26) u 53. minuti. No, ni tu nije kraj, jer je Hrvatska u 58. minuti stigla na gol zaostatka (30:31). No, tada je Glavaš isključen, Mahe pogađa sa sedam metara i Trikolori uspijevaju sačuvati prednost za veliku pobjedu. 

Mem je bio nejefikasniji kod Francuza sa šest golova, a pet je postigao neuništivi Nikola Karabatić. Kod Hrvata, najviše golova je postigao Srna, dok je na golu briljirao Kuzmanović. Ali, uzalud...

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.