open-navfaktor-logo
search
Reakcije iz Njemačke
Iskreni Panić priznao: Ovo je naša realnost, fali nam... Golman Hodžić se izvinio navijačima
Rukometna reprezentacija BiH porazom od Gruzije (19:22) okončala je nastup na Evropskom prvenstvu.
15.01.2024. u 20:13
get url
text

Naš najbolji igrač Marko Panić nakon utakmice je otvoreno iznio svoje mišljenje o nedostacima naše reprezentacije.

- Ovo je trenutno naša realnost, to je jednostavno tako. Nadam se da će momci koji su tu prvi put, ima ih osam, devet, izvući neko iskustvo i pouke. Moraju raditi puno više, fali nam svega, koncentracije, rukometnih vještina, srca, svega...

Trebamo dosta raditi, ne možemo biti zadovoljan kako smo predstavili sebe, cijelu reprezentaciju i državu. Imamo veliko vodstvo (8:2), možemo "ubiti" utakmici odmah na početku.

Odjednom napravimo nekoliko grešaka, imamo neku blokadu, oni se vrate, damo im drugi život, jednostavno tako je u sportu. Svaka čast Gruziji, oni su mlada ekipa koja se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo, i uspjeli su napraviti ono što mi još uvijek nismo, prvu pobjedu - kazao je Panić, prenosi Sport1, dodavši da razumije navijačku ljutnju nakon današnjeg meča:

- Gledajte, ljudi imaju pravo. Protiv Švedske smo pokazali srce, protiv Nizozemske nismo. Sve je to sportski, kad pobjeđuješ dobro je, kad gubiš loše je. Kad pobjeđuješ dižu te u nebesa, kad gubiš, onda je obrnuto. Ja se zaista nadam da ćemo izvući pouke iz ovoga, jer to nam je stvarno potrebno, i raditi puno više, jer fali nam svega.

Mladi golman Harun Hodžić počeo je meč od prve minute, a nakon meča nije mogao biti zadovoljan.

- Tri poraza. Očekivana i neočekivana. Nismo dali ono što smo spremili za danas i ono što smo tražili u ovoj utakmici. Imali smo plus šest i nismo znali iskoristiti tu prednost. Ne mogu da vjerujem da smo tako uspjeli prosuti šansu za prvom pobjedom na evropskim prvenstvima - rekao je Hodžić, te uputio izvinjenje BH Fanaticosima, koji su ranije napustili dvoranu:

- Izvinjavam se navijačima, nismo opravdali očekivanja prvo nas, a onda i cijele nacije. BH Fanaticosi su tu uvijek i kad ide i kad ne ide. Izvinjavam im se. Razumijem ih u potpunosti, hvala im za sve i vidimo se neke druge prilike.

Razočaran je bio i Mirko Herceg.

- Protiv Švedske smo igrali dobro na momente, protiv Nizozemske se nismo pokazali u najboljem svjetlu, nadali smo se da ćemo se izvući s ovom utakmicom. Dobro smo krenuli, dobro otvorili meč, super sve, a kako je utakmica odmicala, nismo mogli da istrajemo u tim nekim ciljevima. Završilo je kako je završilo - kazao je Herceg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.