open-navfaktor-logo
search
Gost u podcastu
Hrvatski reprezentativac kritikovao EHF: Uzeli su šansu Bosni i Hercegovini
Rukometna reprezentacija Bosne i Herecgovine ostala je bez šansi da se kroz dva kruga baraža domogne plasmana na Svjetsko prvenstvo koje se 2021. godine igra u Egiptu.
29.04.2020. u 18:21
get url
text

Evropska rukometna federacija je odlučio otkazati utakmice baraža u kojima su se najbolji bh. rukometaši trebali susresti s Rumunijom, a potom se u slučaju pobjede u dvomeču s Mađarskom boriti za plasman na rukometni Mundijal.

VEZANI TEKST - Iznenađujuća odluka: Rukometna reprezentacija BiH ostala bez šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo

EHF je odlučio na SP poslati selekcije na osnovu plasmana na posljednjem Evropskom prvenstvu koje je održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Hrvatski rukometni reprezentativac i član Pick Szegeda Luka Stepančić je gostujući u podcastu Balkan Handball komentarisao i prilično kritikovao odluku EHF-a.

- Ko to kaže da Srbija, Bosna i Hercegovina i drugi ne mogu da prođu? Uvijek se gledaju kao autsajderi, ali zašto? BiH je odigrala dobro grupnu fazu, namučila je velike ekipe, a Srbija je uvijek korak do. Možda bi ove kvalifikacije bile iskorak, iskočio neki mladi igrač i bio zapažen na Svjetskom prvenstvu. Oduzeta im je šansa - kazao je Stepančić u podcastu za "Balkan Handball".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.