open-navfaktor-logo
search
Međunarodni plivački miting
"Sarajevu s ljubavlju": Stiže više od 400 takmičara iz pet zemalja
Takmičenje se pliva po sistemu kvalifikacija i finala
Faktor
05.04.2024. u 14:32
get url
text
Olimpijski bazen Otoka
Olimpijski bazen Otoka
FOTO: Olimpijski bazen
U subotu i nedjelju, 6. i 7. april 2024. godine, u Sarajevu će na Olimpijskom bazenu Otoka biti održan XXI Međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju".
Miting se održava preko 20 godina u kontinuitetu, a povodom 6. aprila Dana Grada Sarajeva, i pod pokroviteljstvom Gradske Uprave i Kantona Sarajevo. Organizator i domaćin takmičenja je Plivački klub Bosna, najstariji plivački kolektiv u Sarajevu.
Sarajevu s ljubavlju
FOTO: PK Bosna
Ove godine Miting okuplja više od 400 takmičara iz pet zemalja: Holandije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Na sarajevski Olimpijski bazen stižu predstavnici 30-ak klubova iz Amsterdama, Velenja, Maribora, Zadra, Banja Luke, Pančeva, Mostara, Herceg Novog, Budve, Kotora i Sarajeva.
Nema sumnje da će brojni takmičari i reprezentativci koji dolaze u glavni grad BiH pružiti nezaboravne trenutke za sve ljubitelje plivanja.
Takmičenje se pliva po sistemu kvalifikacija i finala, počinje u subotu u 9.45 sati kvalifikacionim utrkama, dok su finala u 17 sati. U nedjelju kvalifikacije počinju u 9 sati, a finala su u 16.30 sati.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.