open-navfaktor-logo
search
Nastupilo 27 takmičara
Održan 7. Open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine
U organizaciji Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta FBiH, u sarajevskom R Sport Centru proteklog vikenda održan je 7. Open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom BiH.
26.09.2023. u 09:06
get url
text

Na turniru je učestvovalo 27 takmičara, koji su nastupili u pet klasifikacionih grupa, od 6. do 10. grupe, koje predstavljaju igrači u stojećem stavu.

Zbog nemogućnosti dolaska igrača koji stoni tenis igraju u kolicima i predstavljaju klasifikacione grupe od 1. do 5. nisu mogle biti u takmičarskom procesu.

Takmičari su došli iz devet bh. gradova: Banja Luka, Sarajevo, Maglaj, Žepče, Olovo, Bužim, Bosanska Krupa, Visoko i Breza.

Turnir je otvorio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, a potom je isto započelo egzibicionim mečem u kojem su se sastali ministar Osmanović i Midhat Kabahija, direktor "Ortosara" iz Sarajeva.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH Kasim Cerić izrazio je zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta FBiH kao i Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo koji su pomogli organizaciju turnira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.