open-navfaktor-logo
search
Aleksandar Damjanović
Trener Bosne nakon osvajanja Kupa: Naš naredni cilj je trofej prvaka države
Trener Košarkaškog kluba Bosna, Aleksandar Damjanović, nije krio zadovoljstvo nakon velikog slavlja u finalu Kupa "Mirza Delibašić".
18.02.2024. u 11:17
get url
text

Studenti su uspjeli nakon dugih 14 godina da vrate jedan od trofeja u Bosnu, nakon što su u finalu savladali Široki sa 83:73, a Damjanović ističe da je to predivan osjećaj.

- Moram priznati da je zaista predivan osjećaj. Mislim da je bila jedna odlična utakmica sa izvanrednom atmosferom, bilo je mnogo naših navijača. Pružili smo dobru igru, a čestitao bih i svojim momcima na zaista izvanrednoj igri u ova dva dana finalnog turnira - rekao je Damjanović za MeridianSportBH, pa dodao:

- Isto tako, čestitam i ekipi Širokog, koja je zaista bila protivnik po mjeri, kao i uvijek. Mislim da smo zasluženo slavili i zaista je predivan osjećaj da poslije toliko godina vratimo jedan od trofeja u Bosnu. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.

Mislim da smo se vratili na mjesto koje nam pripada u bh. košarci. Naš sljedeći cilj je da držimo to mjesto i da ljestvicu pomaknemo na viši nivo, a zašto ne i do trofeja šampiona države - kazao je Damjanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.