open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Sarajlija
OKK Spars: Ovo je sigurno najneregularnija sezona, košarci u BiH se ne piše dobro
Autor: Faktor
21.03.2024. u 10:49
get url
text
FOTO: OKK Spars
Košarkaši Mladosti i Sparsa odigrali su sinoć u Mrkonjiću Gradu zaostali susret 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Riječ je o duelu timova koji se bore za petu poziciju, posljednju koju vodi u Ligu 6.
Domaći tim bio je ubjedljiv i savladao Sarajlije sa 108:88.
Iz Sparsa su se danas oglasili saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.
- Naši košarkaši su poraženi u Mrkonjić Gradu od ekipe Mladosti rezultatom 108:88. U ovoj utakmici naša ekipa je nastupila sa pet igrača bez ijedne izmjene u toku utakmice. Naših pet košarkaša nije imalo pravo nastupa. Ovo je sigurno najneregularnija sezona u Prvenstvu BiH. Utakmica koja je trebala biti odigrana 14. januara se igrala 20. marta što je sigurno nezapamćeno u bilo kojoj ligi na svijetu.
Istaknuti ćemo i prljavu propagandu i laži koje su iznijeli iz KK Mladost, ali o njima zaista nema potrebe trošiti više riječi, ali ćemo ovog puta još spomenuti da u ovoj ligi može raditi ko šta hoće i ponašati se kako hoće, pa i popišati se na KSBIH i gostujući klub i naravno ostati bez ikakve kazne, jer oni koji vode Prvenstvo i KSBIH ne žele se miješati u svoj posao, zato je sve na nikad nižim granama, i KSBIH i Prvenstvo BIH. Košarkaškom sportu u Bosni i Hercegovine se ne piše dobro. Najiskrenije bi voljeli da nismo u pravu - poručili su iz Sparsa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.