open-navfaktor-logo
search
Promjene u NBA
Nurkić bi mogao napustiti Portland, umjesto njega dolazi jedan od najboljih igrača Eurolige
Damian Lillard zatražio je Portland Trail Blazerse da ga mijenjaju.  
02.07.2023. u 13:39
get url
text

Nakon 11 godina igranja za Blazerse i sezone s najboljim napadačkim prosjekom karijere (32.2 koša po utakmici), Lillard je odlučio da je stiglo vrijeme za odlazak u tim koji će mu dati šansu za NBA naslov. Spominje se mogućnost razmjene s Miami Heatom u poslu koji bi uključivao i odlazak bh. reprezentativca Jusufa Nurkića.

Posao još nije definiran i mogao bi uključivati i treću franšizu, ali prema zasad grubim skicama, Lillard i Nurkić išli bi prema Miamiju, a u suprotnom smjeru stigli bi Tyler Herro, vjerojatno i Duncan Robinson te nekoliko izbora s nadolazećih draftova.

Nurkićev odlazak ostavio bi prazninu pod košem Portlanda. Zmaj je u prošloj sezoni prosječno postizao 13.3 koša i 9.1 skok po utakmici za nepunih 27 minuta na parketu. Blazersi su, pišu košarkaši portali, spremni nadomjestiti ga 221 centimetar visokim centrom Real Madrida Walterom Tavaresom i saigračem našeg Džanana Muse.

Osvajač Eurolige (2018., 2023.) i MVP Final Foura iz prošle sezone (16.2 koša, 7.5 skokova, 1.8 blokada u prosjeku na završnom turniru) ima malo iskustvo igranja u NBA ligi u kojoj je u dvije godine skupio 12 utakmica za Atlantu (11) i Cleveland (1). Ima važeći ugovor s Realom i može ga napustiti za šest miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.