open-navfaktor-logo
search
Košarkaš Reala
Musin ugovor važno pitanje u narednim mjesecima
Džanan Musa u prvoj sezoni u dresu Real Madrida srušio je rekord po broju postignutih poena u evropskim takmičenjima i definitivno je jedan od glavnih kotačića u timu Jesusa Matea.
04.05.2023. u 13:39
get url
text

Musa se s Realom bori za plasman na Final Four Eurolige. Zadatak nije lagan jer beogradski Partizan nakon tri utakmice ima prednost 2:1 i eventualnom pobjedom večeras pred svojim navijačima ima priliku da se domogne završnice.

Real, dakle, u Beogradu spašava živu glavu i eventualna pobjeda donosi mu majstoricu, a pomoć Muse mogla bi biti ključna.

Doduše, bh. košarkaš u obračunu s Partizanom nije na nivou na kojem zna biti, što dokazuje 10,7 poena po utakmici uz skorman šut sa distance od 16,7 posto.

Španska Marca danas napominje i da bi Musin ugovor s Realom u nadolazećim mjesecima moglo biti važno pitanje.

Musa je među Kraljeve stigao na ljeto prošle godine, a stavio je potpis na ugovor do 2024. godine.

Bit će interesantno pratiti da li će već nakon okončanja ove sezone dvije strane ponovo sjesti za sto i otvoriti karte ili će Musa i ljudi zaduženi za njegovu karijeru eventualno saslušati i druge ponude.

Reprezentativac BiH je ove sezone u Euroligi na prosjeku od 15,1 poena po meču, uz 2,9 skokova i 2,6 asistencija, dok u španskom prvenstvu prosječno bilježi 14,8 poena po utakmici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.