open-navfaktor-logo
search
Igokea u Ligi 12
Mirza Teletović i Amer Čolan o stanju u KSBiH, najavili pojačanja za Zmajeve
U kontaktu smo i sa Nihadom Đedovićem. Poslali smo spisak dokumenata koje nam treba dostaviti, kazao je Čolan
18.09.2019. u 11:28
get url
text

Mirza Teletović, predsjednik i Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, izašli su danas pred medije i govorili u aktuelnoj situaciji u ovom sportu.

Prvi operativac je najavio početak nove sezone u domaćem klupskom takmičenju.

- Počinje nova sezona, a liga još nema zvanično ime. Razgovaramo s potencijalnim sponzorom i nadam se da ćemo sve završiti do početka sezone. Do tada ostaje Liga 12 - rekao je Čolan, dodavši:

- Igokea je zvanično ušla u takmičenje. Zbog toga što nisu igrali prošle sezone kažnjeni su sa 20.000 KM. Ove sezone igraju od početka - dodao je Čolan

Teletović je pojasnio da će Liga 12 biti u nadležnosti KSBiH, jer ranije nekoliko godina bila pod "komandom" regionalnih Saveza.

Čolan se osvrnuo i na finansijsku situaciju u KSBiH.

- Nije na zavidnom nivou. Jedan dio duga je vraćen. Imali smo devet selekcija na prvenstvima. I dalje škripi sa finansijama, ali radimo na stabilizaciji i pronalasku sponzora. Što se tiče tužbe za bivšeg generalnog sekretara, ročište traje, ne bismo istrčavali i govorili ko je kriv, ko nije. Sud će donijeti odluku - pojasnio je Čolan.

{$galerijaFotografija}

Teletović je javnost upoznao sa aktivnostima uoči skorašnjeg početka kvalifikacija za EP.

- Pozicija sportskog direktora je jako bitna karika za KSBiH. Imamo sposobnih ljudi i nadam se izboru na sljedećoj sjednici Upravnog odbora. Ja sam za nekog ko dolazi iz košarke - naglasio je Teletović, a dotakao se i selektora ostalih reprezentativnih kategorija:

- Nisam ih birao, to je radila stručna komisija. Sistem koji postoji u KSBiH malo je poremetio odabir selektora. Na primjer, ako ja predložim Dževdu Alihodžića za selektora, a struča komisija nekog drugog i ima mogućnost da te preglasa. Mislim da to nije u redu. Bitan je kvalitet - rekao je Teletović.

John Roberson mogao bi biti novi reprezentativac BiH, a nije isključeno da ponovo u dresu BiH gledamo i Nihada Đedovića.

- Roberson je poslao dokumentaciju, bio ovdje, upoznao se. Mi radimo na tome i nadamo se da će biti gotovo do februara. U kontaktu smo i sa Nihadom Đedovićem. Poslali smo spisak dokumenata koje nam treba dostaviti. Jedini način je da on dobije status specijalnog sportiste. Mislim da to ima Ibišević. Đedović želi da igra - najavio je Čolan, pojasnivši da se epilogu nada do februara, te da ostaje da se vidi kako na to reagovati njegov klub, odnosno da je ovo ispipavanje pulsa.

Nakon službene pressice novinari su se okušali u takmičenju šutiranja trojki. 

Mirza Teletović
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.