open-navfaktor-logo
search
Procedura
Iz KSBiH objasnili kakve su šanse da Roberson zaigra za Zmajeve protiv Latvije i Grčke
Odlukom Vijeća ministara BiH John Daniel Roberson danas je dobio državljanstvo naše zemlje, ali neće moći nastupiti za Zmajeve u predstojećim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
06.02.2020. u 15:18
get url
text

Kako je za Faktor objasnio Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, postoji procedura koja se mora ispoštovati, a za to nema dovoljno vremena, jer će naš tim već 21. februara u 1. kolu kvalifikacija za Eurobasket u Rigi gostovati kod Latvije, dok tri dana kasnije u Tuzli dočekujemo Grčku.

- Šanse da Roberson zaigra protiv Latvije i Grčke ravne su nuli - kazao je Čolan, objasnivši i zbog čega:

- Postoji procedura koja se mora ispoštovati. I mi bismo voljeli da je ovom odlukom sve završeno, ali nije. Potrebno je verifikovati zapisnik i zaključak sa današnje sjednice, što na kraju mora potpisati predsjedavajući Vijeća ministara BiH (Zoran Tegeltija). Ova procedura u Vijeću ministara BiH traje najmanje deset dana. Mi smo sa naše strane još prije dva mjeseca uradili sve što je potrebno i nije do nas. Žao nam je što nam sada neće moći pomoći, ali će biti sa nama u novembaru - kazao je Čolan.

VEZANI TEKSTAmerički košarkaš dobio državljanstvo BiH

Roberson igra na poziciji playmakera i novi je igrač turskog Galatasaraya. U karijeri je nastupao za brojne evropske ekipe, a između ostalih izdvajaju se francuski Elan Chalon i ASVEL, te ruski Enisey.

KSBiH se oglasio i saopćenjem za javnost, u kojem je potvrđeno ono što je Čolan kazao za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.