open-navfaktor-logo
search
Jednosmjerna utakmica
Hrvati s posebnom pažnjom pratili meč BiH: Evo šta pišu o pobjedi Zmajeva u Nikoziji
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.
23.02.2024. u 21:45
get url
text

Zmajevi su razbili Kipar u Nikoziji rezultatom 99:66. U čudnom sistemu kvalifikacija Kipar je kao jedan od organizatora Eurobasketa naredne godine automatski izborio plasman. To znači da će se za dva preostala mjesta u grupi boriti BiH, Hrvatska i Francuska.

Zbog toga su mediji u Hrvatskoj s posebnom pažnjom ispratili pobjedu izabranika Adisa Bećiragića na Kipru.

- Krenule su bitke u hrvatskoj grupi: Musa odveo BiH u Nikoziji do plus 33 - naslov je koji donose Sportske novosti uz opasku da je najbolji bh. košarkaš u svoj učinak ugradio pet skokova i osam asistencija.

- Džanan Musa je predvodio susjede sa 26 poena, pet skokova i osam asista, Ajdin Penava je dodao 15 poena i četiri skoka, Kenan Kamenjaš 13 poena i deset skokova, Amar Alibegović 12 poena i četiri skoka, a Aleksandar Lazić deset poena, šest skokova i dva asista - pišu Sportske novosti.

I Index.hr konstatuje da je BiH uvjerljivo pobijedila Kipar u "hrvatskoj grupi".

- Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je BiH stvorila dvoznamenkastu prednost krajem druge četvrtine, a ona je do kraja samo rasla. Bosnu i Hercegovinu je do pobjede predvodila njena najveća zvijezda Džanan Musa s 26 poena, osam asistencija i pet skokova - piše Index.hr.

Hrvatska večeras igra u gostima protiv Francuske, a u ponedjeljak će dočekati Kipar. Zmajevi će u Tuzli ugostiti Francuze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.