open-navfaktor-logo
search
Pomoćnik Bećiragića
Firić najavio pobjedu protiv Francuske pa otkrio novi peh koji je zadesio Zmajeve
Gordan Firić, pomoćnik u stručnom štabu košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, najavio je večerašnji meč 10. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
14.11.2022. u 11:27
get url
text

Zmajevi večeras od 20.30 sati igraju protiv Francuske u dvorani Palais des Sports, koja je inače dom trofejnog francuskog kluba Pau-Orthez.

- Došli smo do posljednje utakmice kvalifikacija u ovom ciklusu i igramo protiv Francuske. Imaju dobru ekipu, mlade i talentovane igrače i mi smo ih skautirali.

VEZANI TEKST - Zmajevi gostuju Francuskoj: Pobjeda nas ostavlja u igri za plasman na Mundobasket

Sigurno će biti teško jer igramo pred njihovom publikom. Nadam se da ćemo dati 100 posto naših mogućnosti kao što smo to uradili u cijelom ovom periodu - kazao je Firić za zvaničnu stranicu KSBiH.

Adis Bećiragić, selektor BiH, ni večeras neće moći računati na ključne igrače - Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Edin Atić i John Roberson, a Firić je kazao da se sinoć lakše povrijedio i Sani Čampara.

- Imamo malih problema fizičkih. Roberson nije prisutan radi povrede, sinoć se lakše povrijedio Čampara, tako da ne znamo da li će moći igrati ili neće. To ćemo znati pred sami meč. Mi ćemo sigurno pokušati da dobijemo utakmicu i idemo na pobjedu. Znamo da nam ta pobjeda mnogo znači kako bi ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo, kazao je Firić. 

 

Večerašnji rival izabranika Adisa Bećiragića već je osigurao kartu za SP. S druge strane, naši momci će osluškivati i rezultat iz Podgorice, gdje će Crna Gora ugostiti Litvaniju.

Pobjeda nas ostavlja u igri za plasman na treću poziciju koja vodi na Mundobasket, dok bismo eventuelnim porazom dobrano ovisili o rezultatu meča Crna Gora - Litvanija. Domaćin bi trijumfom otišao na dvije pobjede više od Zmajeva i praktično bi rezervisao kartu za SP.

U slučaju poraza obje selekcije, na kraju bi o plasmanu na Mundobasket mogao odlučiti međusobni skor protiv Crne Gore koji će naši momci igrati na domaćem parketu krajem februara naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.