open-navfaktor-logo
search
Uskoro kazne
Euroliga objasnila prekid i najavila kazne za opću tuču na meču Real - Partizan
Meč 2. kola play-offa Eurolige između Reala i Partizana prekinut je stotinjak sekundi prije kraja, zbog opće tuče na parketu.
28.04.2023. u 08:41
get url
text

VEZANI TEKST - Masovna tučnjava košarkaša Reala i Partizana, Musa nokautiran i bačen na parket

Euroliga je objasnila zašto je utakmica prekinuta.

Naime, kada se primjenjuju odluke o isključenju za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski isključeni zbog napuštanja prostora za klupu, obje ekipe trebaju imati minimum dva igrača koji je potreban da bi se utakmica završila.

Tako se dolazi do zaključka da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom koji je bio u vrijeme prekida, a to je 95:80 u korist Partizana.

- Košarkaška Euroliga proslijedila je prijavljene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji lige koji će u roku od 24 sata donijeti odluku o incidentima prema utvrđenom postupku - piše u saopćenju Eurolige, u kojem dodaju kako oštro osuđuju događaje koji su se dogodili na kraju utakmice, te da takvi događaji ne predstavljaju vrijednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu.

Među onima koji su izvukli najdeblji kraj je i naš Džanan Musa, kojeg je prvo udario Punter, a zatim ga je u MMA stilu na pod bacio Lessort.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.