open-navfaktor-logo
search
Nurkićevi Sunsi slavili
Dončić u prvoj četvrtini promašio sve, na kraju mu nedostajala asistencija za triple-double
Košarkaši Dallas Mavericksa ostvarili su petu pobjedu u novoj sezoni sjevernoameričke NBA lige. Na domaćem terenu su pobijedili ekipu Charlotte Hornets rezultatom 124:118.
06.11.2023. u 10:41
get url
text

Dallas je bio posebno raspoložen u drugom dijelu utakmice, a prva zvijezda tima Luka Dončić završila je utakmicu sa 23 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Dallas je krenuo slabo u dvorani American Airlines Center, a čak je i Dončić promašio sve svoje šuteve i završio prvu četvrtinu bez poena. Na poluvremenu su domaći gubili 12 poena, ali su počeli smanjivati zaostatak u drugom dijelu.

Posljednju četvrtinu su počeli s samo jednim poenom zaostatka i onda su se probudili, te ostvarili petu pobjedu u šest utakmica.

Dončiću je nedostajala samo jedna asistencija za još jedan triple-double. U posljednjoj četvrtini je postigao deset od ukupno 23 poena.

Kyrie Irving je dodao 18 poena i deset asistencija za ekipu iz Teksasa, dok je Grant Williams imao učinak od 18 poena.

Za Charlotte najraspoloženiji igrač bio je LaMelo Ball s 30 poena deset skokova i 13 asistencija. Gordon Hayward i PJ Washington su postigli po 20 poena.

Phoenix Sunsi su prekinuli niz poraza pobjedom u gostima protiv Detroit Pistonsa sa 120:106.

Sunse je predvodio jedan od najboljih košarkaša današnjice Kevin Durant sa 41 poena, dok je Eric Gordon dodao 21. Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić imao je učinak od šest poena, sedam asistencija i četiri skoka.

Sunsi su s tri pobjede i četiri poraza deseta ekipa zapadne konferencije. Bitno je napomenuti da od početka sezone igraju bez povrijeđenih zvijezda Debina Bookera i Bradlyja Beala. U taboru Sunsa očekuju da će se oba igrača uskoro vratiti na terene.

Rezultati

Detroit Pistons - Phoenix Suns 106:120
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 116:123 (produžetak)
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 115:104
Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 124:118
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 100:112

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.