open-navfaktor-logo
search
ABA Superkup
Cedevita u polufinalu, Stipanović ubacio 14 poena
Iako je Cedevita tokom većeg dijela utakmice kontrolisala rezultat, Zadrani su sredinom treće četvrtine napravili dobru seriju, no Zagrepčani su na kraju ipak slavili
21.09.2018. u 19:56
get url
text
Andrija Stipanović KK Cedevita
Andrija Stipanović KK Cedevita

Košarkaši Cedevite treći su tim koji je osigurao nastup u polufinalu Superkupa ABA lige. Aktuelni prvaci Hrvatske su u četvrtfinalu porazili Zadar rezultatom 85:77.

Iako je Cedevita tokom većeg dijela utakmice kontrolisala rezultat, Zadrani su sredinom treće četvrtine napravili dobru seriju, no Zagrepčani su na kraju ipak slavili.

Prvo ime u redovima pobjedničkog tima bio je James Bell sa 23 poena, dok bh. reprezentativac Andrija Stipanović ubacio 14 poena, koji je zabio i njegov saigrač Augusto Cesar Lima. Najefikasniji u redovima Zadra bio je Malcom Grant sa 21-poenom.

- Uz sav respekt prema Zadru. Mislim da moramo igrati bolju i pametniju košarku. Danas smo se izvukli, to kažem jer ako budemo igrali na ovakav način bit će nam teško. Sigurno da možemo mnogo bolje iskoristiti naše potencijale - kazao je nakon utakmice Andrija Stipanović, kapiten Cedevite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.