open-navfaktor-logo
search
Donijeli odluku
Budućnost iz Bijeljine nakon historijske sezone istupila iz Prvenstva BiH
Nakon historijske sezone u kojoj je izborila pravo na pozivnicu za drugu ABA ligu, Budućnost iz Bijeljine svojevoljno je napustila najviši rang bh. košarke.
20.06.2023. u 08:50
get url
text

Bijeljinski tim je odlučio da naredne sezone igra niži rang i o tome obavijestio je KSBiH, s ciljem da se vrati afirmaciji mladih igrača iz sopstvenog pogona.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Nakon najuspješnije sezone, u kojoj je KK Budućnost ostvario historijski uspjeh kluba, ali i bijeljinske košarke, osvojivši treće mjesto u regularnom dijelu Prvenstva BiH te igravši polufinale play-offa Prvenstva BiH, kao i finale Kupa RS, Uprava kluba odlučila je da klub ostaje posvećen svom prvotnom cilju - promociji košarke i sporta, kao i razvoju i afirmaciji mladih košarkaša i košarkašica. Misija kluba ostaje kreiranje optimalnih uvjeta za razvoj omladinskih kategorija.

Stoga će KK Budućnost u narednoj 2023/2024. sezoni nastupati u Prvoj ligi RS, u kojoj će znatno veći prostor za igranje i košarkaški razvoj dobiti mladi košarkaši, uz angažiranje nekolicine iskusnijih igrača. Prvi tim KK Budućnost u Prvoj ligi RS nastupat će pod imenom novog glavnog sponzora - KK Budućnost Profy Bijeljina.

Drugi seniorski tim - KA Fabrika svoje takmičenje nastavlja u Drugoj ligi RS, a prostor za igranje i razvoj dobit će izuzetno mladi igrači - godišta 2008/2009, uz angažiranje nekoliko iskusnijih igrača.

ŽKK Budućnost, naš treći seniorski tim, nastavlja sa afirmacijom ženske košarke u Prvoj ligi RS.

KK Budućnost obavještava javnost da je dogovorena saradnja sa bivšim evropskim prvakom - KK Bosna - u kojem će naši najbolji mladi igrači dobiti priliku za afirmisanje na regionalnom i međunarodnom nivou. Uprava kluba radi na uspostavljanju saradnje i sa drugim košarkaškim klubovima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - poručili su iz Budućnosti. 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.