open-navfaktor-logo
search
Fenjeraš u PLBiH
Zvijezda 09 krenula sa pripremama, nije kompletiran igrački kadar
Fudbaleri Zvijezde 09, trenutno posljednjeplasiranog tima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, počeli su pripreme za proljetni dio sezone.
10.01.2024. u 14:26
get url
text

Kako je istakao predsjednik kluba Boris Stanišić kompletne pripreme će biti odrađene na stadionima Etnosela Stanišići.

- Svim igračima želim dobro zdravlje i nadam se da ćete se dobro pripremiti za proljetni dio prvenstva. Kvalitet imamo što smo pokazali u posljednjim utakmica, tako da vjerujem u vas i da ćemo zajednički ostvariti zacrtani cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH - rekao je predsjednik kluba Boris Stanićić.

Sportski direktor Stefan Petrović pozdravio je igrače i predstavio novog trenera golmana Dragana Sretenijevića.

- Nadam se da ste se odmorili i napunili baterije za nastavak Premijer lige BiH. Ovu polusezonu golmani će imati novog trenera, a to je poznato lice u svijetu fudbala Dragan Sretenijević. Što se tiče igračkog kadra, upoznati ste sa odlascima na kraju sezone. Trenutno nismo kompletirali igrački kadar, što se tiče odlazaka, a i dolazaka igrača. U narednim danima očekujem da ćemo imati jasniju sliku sa igračkim kadrom, a svakako želimo da ojačamo pozicije za koje smatramo da su deficitne - rekao je sportski direktor Stefan Petrović.

Šef stručnog štaba Darko Milisavljević iznio je kompletan plan pripreme.

- Kao što je predsjednik kluba rekao kompletne pripreme odradit ćemo u Etnoselu Stanišići. Za sad idemo sa jednim treningom dnevno, a već od sljedeće sedmice kreću prijateljske utakmice. U planu je odigravanje četiri pripremne utakmice pred Kup utakmicu sa Borcem.

Znam da imamo kvalitet, to smo i pokazali. Vjerujem u vas i idemo zajednički da minus osam na tabeli što prije stignemo i uđemo u ravnopravnu trku za opstanak u Premijer ligi BiH - rekao je Milisavljević.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.