open-navfaktor-logo
search
Pripreme na Ilidži
Zmajići se u Sarajevu spremaju za Luksemburg, Starčević optimista
Mladi fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer na Ilidži i već su odradili dva treninga u sklopu priprema za za utakmice sa vršnjacima iz Luksemburga i Italije.
22.03.2022. u 12:31
get url
text

Selektor Slobodan Starčević je zadovoljan načinom na koji igrači pristupaju obavezama.

VEZANI TEKST - Starčević kao Petev: Ruši ugled državnog tima, ima podršku Vice Zeljkovića

- Svi pozvani momci su se odazvali i sa dobrom energijom su došli na pripreme. Svi su stoprocentno posvećeni treninzima i nadam se da će tako ostati i u naredna tri dana. Siguran sam da ćemo spremni dočekati meč sa Luksemburgom kako bismo osvojili tri željena boda - kazao je Starčević.

Selektor Zmajića prokomentarisao je i narednog protivnika, selekciju Luksemburga.

- Protivnik će sigurno imati određenih promjena u sastavu u odnosu na prethodne utakmice. Neki igrači su im pozvani u A tim, neki su povrijeđeni, ali mi smo skautirali većinu njih.

Poznat nam je način njihove igre. Nećemo ih potcijeniti, moramo pristupiti maksimalno ozbiljno da ostvarimo naš cilj - naglasio je Starčević.

VEZANI TEKST - Cirkus u režiji FSBiH: Starčević nas opet bruka, pozvao igrača koji nije odigrao ni minutu

Meč Bosna i Hercegovina - Luksemburg na programu je 25. marta u 15 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Mnogo polemike izazvao je spisak selektora Starčevića, na kojem je veliki broj fudbalera koji nisu standardni u svojim klubovima.

"Šlag na tortu", odnosno vrhunac bahatosti selektora Zmajića je činjenica da je pozvao napadača Branka Đukića iz Istre, koji ove sezone nije odigrao ni minute, a u profesionalnoj karijeri nije postigao nijedan gol!

Mladi tim BiH nakon sedam odigranih susreta ima osam bodova, a šanse za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2023. godine svedene u domenu su teorije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.