open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajića
Starčević kao Petev: Ruši ugled državnog tima, ima podršku Vice Zeljkovića
Ono što Ivaylo Petev radi u A reprezentaciji, to je posao Slobodana Starčevića u mladoj (U-21) reprezentaciji naše zemlje.
15.03.2022. u 21:19
get url
text

Dvojica selektora bilježe katastrofalne rezultate i srozavaju ugled državnog tima. Ali očito da to odgovara Vici Zeljkoviću, predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji im, zajedno sa preostalim članovima Izvršnog odbora, daje podršku i izglasava prolaznu ocjenu njihovim izvještajima.

VEZANI TEKST - "Vidoviti" Ivaylo Petev polupao lončiće, rasturio Zmajeve k'o bugarsku skupštinu

Tako je Petev, iako je selektor sa najlošijim rezultatima u kvalifikacijama otkako BiH igra pod okriljem FIFA-e i UEFA-e, dobio podršku Zeljkovića i njegovih satelita, a slična situacija je i u mladoj reprezentaciji.

Mladi tim nakon sedam odigranih susreta ima osam bodova, a šanse za plasman na EURO 2023 su u domenu teorije.

A kada pogledate spisak selektor Starčevića onda vam je jasno zašto su rezultati blago rečeno katastrofalni.

Čudi li vas da je na spisku pet igrača iz banjalučakog Borca?

David Čavić nije uopće u kadru trenera Nemanje Miljanovića, a Đorđe Milojević je nakon dugo vremena za vikend protiv Sarajeva odigrao 12 minuta.

Ni Adrian Leon Barišić ne može se pohvaliti velikom minutažom. Za Frosinone u Serie B ove sezone nastupio je na sedam susreta, a na samo tri je upisao maksimalnu minutažu.

Vedad Radonja je na stranici FSBiH predstavljen kao fudbaler AEK-a, ali je on zapravo igrač drugog tima grčke ekipe za koju je ove sezone upisao 13 nastupa.

Ajdin Hasić je na spisku iako je povrijeđen i nije igrao posljednjih pet susreta za Umraniyespor (ove sezone odigrao je samo 22 minute, mada treba naglasiti da se tek oporavio od teške povrede prednjih križnih ligamenata).

VEZANI TEKST - Dok se Starčević dvoumi, Švicarci reagovali: Zmajevi ostaju bez još jednog talenta?

Jovan Ilić minutažu u novosadskom Proleteru dobija na kapaljku. Ali većinom sa klupe za rezervne igrače. Tako je ove sezone skupio 609 minuta i, prema dostupnim podacima na Transfermarktu, bez učinka je - nije postigao nijedan gol i nema nijednu asistenciju.

A kada smo već kod učinka onda je frapantan još jedan podatak. Anes Mašić, napadač Posušja, kojeg je Starčević uvrstio na spisak za martovske duele protiv Luksemburga i Italije, ove sezone nije postigao nijedan gol u Premijer ligi BiH!

Za to vrijeme imamo bezbroj primjera fudbalera koji su standardni u svojim klubovima, kao što su Salčin, Varešanović, Subašić, Hasukić, Šehić, Hamulić (najbolji strijelac litvanske lige, a ove zime prešao u Bugarsku), Gasal, Medić..., ali za njih nema mjesta u našem U21 timu.

Kod Starčevića očito ne postoje kriteriji kakvi postoje u svakoj normalnoj reprezentaciji. Vjerovatno zbog toga i imamo sedam bodova iz osam dosadašnjih mečeva i o plasmanu na EURO možemo samo maštati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.