open-navfaktor-logo
search
Pozvali Husića
Dok se Starčević dvoumi, Švicarci reagovali: Zmajevi ostaju bez još jednog talenta?
Da li je fudbalska reprezentacija Bosne i Herecgovine izgubila još jednog talenta?
01.10.2021. u 12:54
get url
text

Anel Husić, mladi stoper ekipe Lausanne-Sport, koja igra u elitnom razredu švicarskog fudbala, dobio je poziv u mladu reprezentaciju Švicarske.

VEZANI TEKST - Anel Husić izabrao između Švicarske i BiH, šta kaže selektor Slobodan Starčević

Husić je nedavno za Faktor kazao kako se dvoumio između Švicarske i BiH, te da se odlučio za zemlju iz koje su njegovi roditelji. Otkrio je kako je to rekao i Slobodanu Starčeviću, selektoru mlade reprezentacije BiH. Čekao je, ali nije dočekao poziv iz bh. Saveza. 

Očito da u Fudbalskom savezu BiH na njega ne računaju u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Italije i Luksemburga. Ali zato je u ozbiljnim planovima selektora mlade reprezentacije Švicarske. Danas je dobio poziv za kvalifikacione utakmice protiv Nizozemske (8. oktobra) i Bugarske (12. oktobra).

Husić bi tako mogao postati još jedan u nizu fudbalera koji su zbog nemarnosti selektora i administracije našeg Saveza zaigrali za drugu reprezentaciju, iako su željeli obući dres sa grbom BiH.

Zanimljivo, Starčević u mladoj reprezentaciji ima mnogo problema kada su u pitanju centralni bekovi. Đorđe Milojević iz Borca i Adrian Leon Barišić iz drugog tima Osijeka (nastupa u Drugoj ligi Hrvatske), standardni su u timu Zmajića, a skoro dva mjeseca nisu odigrali zvaničnu utakmicu za svoje klubove. S druge strane, Husić je odigrao posljednjih šest utakmica za Lausanne-Sport, ali nema mjesta u bh. timu...

I onda se pitamo zašto Zmajići nikada nisu igrali neko veliko takmičenje.

Husićevim stopama mogao bi i Marko Brkić, doskorašnji fudbaler Borca, koji je bio nedavno prešao u njemački Wolfsburg. "Stručnjaci" iz FSBiH sa spiska za kvalifikacione utakmice protiv Gibraltara, Finske i Švicarske izostavili su korpulentnog napadača koji igra kadetsku Bundesligu. Brkić je navodno imao ponude iz Hrvatske i Srbije, ali je odlučio da igra za naše mlađe selekcije. No, pitanje je da li će "stručnjaci" iz bh. Saveza i njega "otjerati" iz reprezentacije BiH.

Marko Brkić u dresu Wolfsburga igra kadetsku Bundesligu, ali nema mjesta u reprezentaciji BiH 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.