open-navfaktor-logo
search
Rotacije na klupi
Željo nastavio premijerligaški trend, samo jedan trener "preživio" tekuću sezonu
Fudbalski klub Željezničar i šef stručnog štaba Edis Mulalić danas su odlučili sporazumno raskinuti saradnju nakon što je klub upisao dva vezana poraza.
06.04.2023. u 19:57
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo je Mulalićev skor na klupi Želje: Odahnuti mogu i na Koševu

Plavi su u subotu u sklopu Premijer lige Bosne i Hercegovine izgubili na gostovanju kod Leotara sa 1:0, a identičnim rezultatom su u srijedu poraženi od Veleža u Mostaru u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH.

Mulalić je u svom drugom mandatu na Grbavici sjedio 43 puta na klupi Plavih. Ostvario je 18 pobjeda, 14 remija i 11 poraza.

On je Želju preuzeo tokom prošlosezonske zimske pauze, naslijedivši Tomislava Ivkovića. Plavi su na kraju takmičarske godine prošli šesti kroz cilj.

Mulalić ostavlja Željezničar na četvrtoj poziciji premijerligaške tabele, s bodom zaostatka za trećeplasiranim Širokim Brijegom i četiri boda manje u odnosu na drugoplasirani Borac. Također, klub će u revanšu s Veležom pokušati izboriti finale Kupa BiH.

VEZANI TEKST - Ćurguz se razišao sa Slogom, samo dva premijerligaška trenera "preživjela" tekuću sezonu

Zanimljivo da je Željo, računajući smjenu Mulalića, postao čak 11. klub iz Premijer lige koji je u toku ove sezone promijenio šefa stručnog štaba.

Jedina ekipa iz elitnog ranga bh. fudbala koja ove sezone za sada nije mijenjao trenera jeste Široki Brijeg.

Ivica Barbarić je tim sa Pecare preuzeo u aprilu prošle godine, a to mu je drugi mandat u ovom premijerligašu.

Široki Brijeg je trenutno trećeplasirani na tabeli sa 40 bodova, tri manje od drugoplasiranog Borca te čak 17 bodova manje od lidera Zrinjskog.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.