open-navfaktor-logo
search
Potraga za trenerom
Željo kontaktirao Mešu Baždarevića, stigao odgovor iz Francuske
Fudbalski klub Željezničar u 2024. godinu ušao je sa novim problemima. Nepisano pravilo da jedna nevolja ne dolazi sama, sada je potvrđeno i sa Grbavice.
05.01.2024. u 11:50
get url
text

VEZANI TEKST - FK Željezničar objasnio zbog čega je Abdulhakeem Al-Tuwaijri podnio ostavku

Na rezultatsku krizu u koju su Plavi upali krajem prošle sezone, stigla je i ostavka šefa stručnog štaba. Abdulhakeem Al-Tuwaijri je drugog dana 2024. godine mailom obavijestio čelnike Želje da podnosi ostavku, a to je značilo i kraj saradnje sa partnerom iz Saudijske Arabije.

Tim sa Grbavice morao je u potragu za novim trenerom, a prvi pik bio je Mehmed Meša Baždarević, nekadašnji prvotimac Plavih, koji je jedno vrijeme bio i selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ipak, kako Faktor saznaje, gotovo je izvjesno da Baždarević neće naslijediti Al-Tuwaijrija. Naši izvori sa Grbavice govore da su čelnici Želje imali korektan razgovor sa Mešom, ali da gotovo sigurno neće doći do saradnje. Kako saznajemo, bivši selektor Zmajeva do kraja narednog mjeseca ima obaveza u Sochauxu.

A kako je situacija u Dolini ćupova ozbiljna i nema se vremena za čekanje, čelnici Plavih će po svemu sudeći morati u potragu za drugim rješenjem.

VEZANI TEKST - Neuspjeli eksperimenti na Grbavici

Kao mogući kandidati spominju se i bivši igrači i treneri Plavih - Admir Adžem, Edis Mulalić, Dželaludin Muharemović, a pojedini mediji brataju i imenima poput Branislava Krunića, Brune Akrapovića, te Dragana Tadića.

Već početkom naredne sedmice Željo bi trebao početi sa pripremama, pa je izvjesno da čelnici Plavih nemaju vremena napretek. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.