open-navfaktor-logo
search
Derbi kola
Željo dočekuje Zrinjski: Manijaci najavili spektakl na Grbavici
Amar Osim, trener Plavih, očekuje veliku podršku s tribina 
04.08.2019. u 08:07
get url
text

Deri 3. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegoine u fudbalu večeras od 20 sati na Grbavici će odigrati Željezničar i Zrinjski.

Plemići u Dolinu ćupova dolaze prepuni samopouzdanja nakon velike evropske pobjede protiv Utrechta i plasmana u 3. kolo kvalifikacija Evropske lige. S druge strane i u taboru Želje atmosfera je na visokom nivou, a domaći navijači najavili su spektakl na tribinama.

Veliku podršku očekuje i Amar Osim, trener Želje.

- Oba tima su zaslužila da bude puno gledalaca. Oba tima su u dobroj formi, ako opravdamo očekivanja, bit će to velika stvar za naš fudbal - rekao je Osim u najavi utakmice, dodavši:

- Vjerujem da će Zrinjski kombinovati sastav koji će igrati protiv nas. Protiv Veleža su učinili nešto slično i odigrali su solidan meč. Umor ne mora mnogo značiti ako je ekipa u dobroj formi i motivisana, a vjerujem da će oni to biti - naglasio je Osim.

I Hari Vukas, trener Zrinjskog, vjeruje da će na Grbavici biti spektakl, a u superlativima je govorio o Željezničara i treneru Osimu.

- Mislim da ove dvije ekipe svojim kvalitetom zaslužuju da dođe veliki broj navijala, da bude pravi fudbalski derbi. Izuzetno cijenimo Želju, znam da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Siguran sam da će njihov trener Amar Osim, kojeg iznimno cijenim, s obzirom da je jedan od najtrofejnijih bh. trenera, ako ne i najtrofejniji, pripremiti svoju ekipu na najbolji mogući način. Mi ćemo isto tako neke stvari rotirati naravno, ali ne puno. Iznimno respektujemo Želju. Idemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu - rekao je Vukas.

Duel na Grbavici sudit će Dragan Petrović (Banja Luka), a meč počinje u 20 sati uz direktan TV prijenos na platformi Moja TV.

Kolo će "zatvoriti" Široki Brijeg i Radnik, a duel ekipa koje su BiH predstavljale u Evropskoj ligi na rasporedu je u 20.30 sati.

Rezultati 3. kola

subota

Zvijezda 09 - Mladost 1:1
Velež - Čelik 1:2
Tuzla City - Borac 2:1
Sarajevo - Sloboda 3:0

nedjalja

20 sati

Željezničar - Zrinjski Moja TV (Dragan Petrović, Sreten Udovičić, Damir Lazić, Luka Bilbija, Goran Paradžik)

20.30 sati

Široki Brijeg - Radnik BHT1 (Ermin Sivac, Amir Kadić, Dženan Milić)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.