open-navfaktor-logo
search
Sutra promocija
Željo bira trenera: Samo "čudo" može spriječiti imovanje Nermina Bašića
Fudbalski klub Željezničar najkasnije sutra trebao bit dobiti novog trenera.
11.04.2023. u 14:35
get url
text

Nermin Bašić po svemu sudeći naslijedit će Edisa Mulalića, koji je sporazumno raskinuo saradnju sa Plavim poslije poraza od Veleža u prvom meču polufinala Kupa BiH (0:1).

Klub sa Grbavice proteklih dana je razgovarao sa nekoliko kandidata. Prvi pik bio je Feđa Dudić, ali dogovor nije postignut, klupi je trenutno najbliži Bašića, samo čudo bi moglo promijeniti ovakav rasplet.

A čudo se zove Mehmed Baždarević. Još od Mulalićevog odlaska u kombinacijama za novog šefa struke je i Meša, iako je teško očekivati da će bivši legendarni igrač večeras "stići" na Grbavicu.

VEZANI TEKST - Dudić sve dalje od Grbavice, mladi Travničanin prvi favorit za klupu Želje

Bašić bi, kako saznajemo, trebao voditi ekipu do kraja sezone, a nakon toga, u zavisnosti od rezultata, uslijedili bi razgovori o mogućoj produženju saradnje.

Nermin Bašić je rođen 24. novembra 1983. godine u Travniku, ali već ima dugogodišnje trenersko iskustvo. Zbog teške povrede ranije je morao okončati karijeru, te je postao najmlađi trener s UEFA PRO licencom u BiH.

Posljednji angažman imao je u Radomlju, gdje je ekipu vodio od decembra 2021. do decembra 2022. godine.

Radio je i kao glavni trener u NK Travnik, NK Metalleghe, FK Tuzla City i slovenskoj Gorici.

Novog trenera Plavih očekuje paklen debi na gostovanju kod prvaka i lidera Zrinjskog, a do kraja mjesca još nekoliko izuzetno teških utakmica - Velež, Široki Brijeg, Borac i Igman.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.