open-navfaktor-logo
search
Joviću ne ide u Realu
Zamjena za Ibrahimovića: Milan želi dovesti napadača rođenog u Bijeljini
Italijanski prvoligaš Milan navodno je spreman uložiti 40 miliona eura kako bi ovog ljeta doveo Luku Jovića iz Real Madrida, ali to bi moglo značiti da Zlatan Ibrahimović neće ostati u klubu, objavili su danas mediji u Italiji.
07.05.2020. u 16:40
get url
text

Talentovani srbijanski fudbaler prošlog ljeta je prešao iz Eintracht Frankfurta u Real Madrid za 60 miliona eura, ali se zasad nije proslaio na Santiago Bernabeu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji tvrde da je Milan stupio u kontakt s 22-godišnjim Jovićem i da su spremni platiti do 40 miliona eura kako bi srbijanski napadač stigao na San Siro. Ističe se da milanski klub ne isključuje ni mogućnost dvogodišnje pozajmicu s obavezom potpisivanja igrača nakon isteka tog perioda.

Napoli je također zainteresovan za Jovića i Milan bi mogao imati ozbiljnog konkurenta u borbi za njegov potpis. Eventualni dogovor s Jovićem značio bi da Ibrahimović neće produžiti saradnju s Milanom.

Jović, koji je rođen u Bijeljini, profesionalnu karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi iz koje je 2016. godine prešao u Benficu. Potom je otišao na posudbu u Eintracht, koji je otkupio njegov ugovor i onda ga u ljeto 2019. godine prodao Kraljevskom klubu.

Reprezentativac Srbije je za Real ove sezone upisao 24 nastupa, a postigao je svega dva gola. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je sedam utakmica uz dva pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.