open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
"Za ove utakmice se živi": Zrinjski piše novu stranicu historije bh. fudbala, AZ Alkmaar večeras u Mostaru
Zrinjski će u večeras ispisati još jednu stranicu fudbalske historije kada, kao prvi klub iz BiH, zaigra u grupi UEFA-ine Konferencijske lige, a iako će im protivnik biti AZ, vodeća ekipa nizozemske lige, Plemići vjeruju kako na domaćem terenu nisu bez izgleda u tom ogledu.
21.09.2023. u 08:21
get url
text

Mostarci meč s Alkmaarom ne dočekuju u baš najboljem raspoloženju s obzirom na dva vezana premijerligaška poraza (Posušje, Sarajevo).

- Nije to ostavilo traga na nas. Ovo je drugo takmičenje, druga energija, priznali mi to ili ne. Za ove utakmice se živi i nema sumnje da će ko god istrčao u četvrtak dati sve od sebe i htjeti se prezentirati na najbolji način - kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Kada je u pitanju početni sastav Zrinjskog, Rendulić nije htio puno toga otkrivati:

- Branit će Marić, to je sigurno, za sve ostale pozicije ćemo vidjeti. Igrat će i Tičinović, a na kojoj poziciji, o tom potom.

Trener AZ Alkmaara Pascal Jansen kazao je da se veseli susretu.

- Imamo iskustva s bh. timovima jer smo prošle godine igrali protiv Tuzle. Bilo je to zanimljiva utakmica, nismo poznavali baš protivnika i morali smo ga proučiti. Slično je i sa Zrinjskim, proučili smo ih i spremni smo. Velika je stvar za Zrinjski da su došli do grupa nekog evropskog takmičenja, veselimo se utakmici – rekao je Jansen.

Otkrio je i za koga smatra da je najopasniji igrač u redovima Zrinjskog.

- Mislim da je Nemanja Bilbija veoma opasan i zanimljiv igrač, također je reprezentativac BiH i zbog toga mi je "zapeo" za oko – zaključio je trener nizozemske ekipe.

Utakmica Zrinjski – AZ Alkmaar igra se od 18:45 sati. U istom terminu igraju još Legija - Aston Villa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.