open-navfaktor-logo
search
Sunovrat karijere
Za "novog Piksija" se otimalo pola Evrope, bio i prvak svijeta, a sada napustio Laktaše
Filip Janković (28), nekada veliki talenat Crvene zvezde i srbijanskog fudbala, napustio je Fudbalski klub Laktaši.
16.08.2023. u 11:55
get url
text

Ovo je klub iz drugog ranga bh. fudbala potvrdio na društvenim mrežama i dodao da je do razalza došlo jer Janković želi da se vrati u Beograd.

- Filipu zahvaljujemo na korektnom odnosu prema svima u klubu, a posebno na doprinosu koji je dao i ovom prilikom mu želimo sve najbolje u daljem životu i karijeri – kazali su iz Laktaša.

Janković je Laktaše stigao ove zime, a u Prvoj ligi RS je prethodne polusezone na 15 mečeva upisao jedan pogodak.

Podsjetimo, plavokosi Janković bio je najmlađi debitant Crvene zvezde sa 16 godina i šest mjeseci, igrač u koga je klub vjerovao. Debitovao je kod trenera Roberta Prosinečkog, u utakmici protiv Ventspilsa (7:1).

Međutim, umjesto da ostavi trag u crveno-belom dresu izabrao je da ode u inostranstvo, gdje je doživio sunovrat karijere.

Potpisao je tada za italijansku Parmu iako je za njega bilo zainteresovano pola Evrope, ali je nakon nešto više od godinu dana prešao u Kataniju.

Na Apeninima je još nosio dres jednog niželigaša, poslije čega je odlučio da napusti Italiju. Uslijedili su nastupi u Sloveniji, gdje je bio član Domžala i Radomlja, da bi se zatim preselio u Španiju (Ekstramadura, Cordoba).

Poslije toga ponovo se vratio u Sloveniju i obukao dres prvo Triglava, a zatim i Ilirije, da bi prije dolaska u Laktaše igrao u crnogorskom drugoligašu Podgorici.

Janković je 2015. godine na Novom Zelandu osvojio titulu prvaka svijeta sa U-20 reprezentacijom Srbije, a već tada su ga zvali "novi Piksija"

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.