open-navfaktor-logo
search
"Seo" u ulozi kapitena
Vrhunska partija Demirovića, Schalke prekinuo crni niz na debiju Kolašinca
Fudbaleri Schalkea prekinuli su crni niz od 30 vezanih prvenstvenih utakmica bez pobjede, a danas su na domaćem terenu s uvjerljivih 4:0 savladali Hoffenheim.
09.01.2021. u 17:21
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac u svom povratničkom debiju za tim u kojem je ponikao je odigrao svih 90 minuta, a novi kapiten Rudara ispostavio se kao taličan za svoj tim, s obzirom na to da nikada u karijere nije izgubio od Hoffenheima, pa ni danas.

Nakon što je dogovorio posudbu u redove sastava iz Gelsenkirchena njemački mediji su pisali kako ćemo mu Christian Gross povjeriti i kapitensku traku, što je potvrđeno već na početku utakmice, kada je Kolašinac kao kapiten ekipu izveo na travnjak Veltins Arene.

Da Kraljevskoplavi iz Gelsenkirchena ne izjednače negativni rekord Tasmanije Berlin po broju vezanih utakmica u Bundesligi (31) bez pobjede pobrinuo se dvojac Matthew Hoppe - Amine Harit. Amerikanac je postigao hat-trick, a sve tri gola je zabio nakon asistencija marokanskog internacionalca. Odličnu partiju Harit je krunisao u 80. minuti kada je pogodio za konačnih 4:0.

Golove s utakmice Schalke - Hoffenheim pogledajte OVDJE.

Odličnu partiju u visokoj pobjedi Freiburga nad Kolnom (5:0) pružio je mladi bh. napadač Ermedin Demirović.

Reprezentativac naše zemlje prvo je u u 18. minuti načeo mrežu gostujućeg sastava. Nakon što je Hofler u 39. minuti udvostručio prednost Freiburga, Zmaj je svojim asistencija poslužio Sallaija u 59. i Leinharta u 69. minuti za treći i četvrti pogodak domaćina, koji je na kraju slavio rezultatom 5:0.

Demirović je igrao do 75. minute, što je bilo i više nego dovoljno da Christianu Streichu pokaže i dokaže da može uspješno zabijati, ali i asistirati. Računajući njegov današnji učinak Demirović je postigao dva gola i upisao pet asistencija u 12 prvenstvenih nastupa.

Pogotke sa meča Freiburg - Koln pogledajte OVDJE.

Bundeliga, 15. kolo:
Bayer Leverkusen - Werder 1:1
Freiburg - Koln 5:0
Mainz - Eintracht Frankfurt 0:2
Schalke - Hoffenheim 4:0
Union Berlin - Wolfsburg 2:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.