open-navfaktor-logo
search
Spektakl u Engleskoj
Vraćaju se Ronaldinho, Henry i Totti: Kreće Svjetsko prvenstvo za veterane, ovo su detalji
U junu ove godine u Engleskoj će se održati prvo Svjetsko fudbalsko prvenstvo za igrače starije od 35 godina na kojem će nastupiti ekipe iz osam bivših svjetskih prvaka.
06.02.2024. u 13:56
get url
text

Na turniru bi trebale nastupiti reprezentacije Argentine, Brazila, Francuske, Njemačke, Italije, Urugvaja, Engleske i Španije, piše Daily Mail.

Takmičenje organizira Elite Players Group (EPG) - grupa vrhunskih bivših fudbalera i sportskih biznismena koji su udružili snage prošle godine i bit će poznato kao EPG Cup.

Pravo učestvovanja na turniru imat će igrači sa 35 ili više godina koji su igrali za reprezentaciju svoje zemlje ili su nastupili 100 puta u prvoj ligi.

Utakmice bi trajale 70 minuta, igralo bi se 11 protiv 11 sa "letećim izmjenama", a ekipe bi se sastojale od 18 igrača.

Poznati su i datumi susreta. Četvrtfinale je na rasporedu 4. i 5. juna, oba polufinala 8. i finale 11. juna.

Organizatori su namjerno odabrali period između finala Lige prvaka 1. juna i početka EURO-a 14. juna.

Za sada je poznato da će domaćina Englesku predvoditi Steve McManaman, Michael Owen, Frank Lampard i Robbie Fowler, kod Argentinaca su za sada poznati Esteban Cambiasso, Hernan Crespo i Pablo Zabaleta.

Za Brazil bi trebali nastupiti Kaka, Ronaldinho i Rivaldo, a Francusku će predvoditi Christian Karembeu, Thierry Henry i Marcel Desailly.

Njemačke boje branit će Kevin Kuranyi, Mesut Ozil i Sami Khedira, a italijanske Marco Materazzi, Fabio Cannavaro i Francesco Totti.

Od Španaca već su potvrdili nastup Michel Salgado, David Villa i Carles Puyol, a kod Urugvajaca Diego Lugano i Diego Forlan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.