open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Vlado Jagodić se dotakao komentara poslije Borca, pa poručio: Znam da smo trn u oku mnogima, zato...
Fudbaleri Sloge sutra od 13 sati u Modriči će ugostiti Posušje u meču 17. kola Premijer lige BiH.
08.12.2023. u 22:37
get url
text

Mnogi bi pred start sezone bili skloni reći da bi ovo u ovoj dionici bio derbi začelja ekipa koje se bore za opstanak.

Međutim, Dobojlije igraju sjajnu polusezone i bliže su vrhu nego dnu tabele. Meč sa Posušjem najavio je Vlado Jagodić, trener Sloge.

- Svako ko kaže da je ova utakmica sutra protiv Posušja ista ili identična kao druge, ja ću odmah reći da nije. Zašto nije? Zato što smo mi u prošloj domaćoj utakmici poraženi od Borca 4:0 i mnogi su to kvalifikovali kao da je nas Borac ponizio. Neću ni to da dozvolim. Poraz koji je uslijedio protiv sedam vezanih pobjeda nam je mnogo usložnio situaciju u samoj pripremi ove utakmice sa Posušjem.

Neću se osvrtati na zlurade komentare, jer to je uobičajno kod nas u bh. fudbalu. Bit ću slobodan da kažem da ova utakmica sutra ima veliki značaj za nas, ova utakmica može u slučaju pobjede, a apsolutno se nadam tome, i mislim da je i zdravstveno stanje barem malo bolje nego pret utakmicu protiv Borca. Ta pobjeda bi nas ostavila na visokoj petoj poziciji, a o tome ljetos niko nije razmišljao.

Želim dati značaj ovoj utakmici jer smo mi protiv Borca ubjedljivo poraženi. Ne priznam da nas je Borac ponizio, nego porazio 4:0. To mnogo boli. I Posušje nas je visoko porazilo kada smo igrali tamo. Svi se vrlo dobro sjećamo tog 27. minuta koji je prelomio utakmicu. To nas motiviše i želimo se revanširati. Ponavljam igračima da je ovo za nas polufinale Svjetskog prvenstva. Znam na šta mislim. Veliki je ulog - rekao je Vlado Jagodić uoči utakmice protiv Posušja, dodavši:

- Znam da smo trn u oku mnogima, zato su tu bočni vjetrovi sa svih strana. Zamislite, mi smo pet, šest bodova iznad ekipa koje su najavile borbu za vrh i Evropu. Iz tog razloga mi je i veći gušt voditi ekipu u ovom momentu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.