open-navfaktor-logo
search
Izjave aktera
Velež u krizi: Koga je Ibro Rahimić okrivio za poraz, Jamak otkrio tajnu Čelikovog uspjeha
Na poluvremenu smo se dogovorili da možemo preokretnuti utakmicu i uspjeli smo u tome, kazao je kapiten Čelika
03.08.2019. u 19:39
get url
text

Mostarski Velež je u velikoj krizi. Rođeni su doživjeli i treći poraz u nizu na startu povratničke sezone u Premijer ligu BiH i prikovani su za začelje tabele.

Danas su protiv Čelika sjajno ušli u utakmicu, poveli golom Brandaa, ali su prednost ispustili na otvaranju drugog dijela. Trener Ibro Rahimić pronašao je "krivca" za današnji kiks protiv Zeničana.

- Nevjerovatno kakve individualne greške pravimo. Zadnja linija nam je katastrofalna. Sami sebi dajemo golove. A nama treba mnogo šansi da postignemo gol. Nadam se da ćemo sa Manevom i Urdinovom dobiti na sigurnosti - kazao je Rahimić nakon utakmice za Moja TV.

Mnogo raspoloženiji su bili u taboru Čelika. Utakmicu je komentarisao Almir Seferović, trener u stručnom štabu Zeničana.

- U drugo poluvrijeme smo ušli odlučnije nego u prvom dijelu. Poslije golova smo kontrolisali utakmicu. Utakmica je bila fer i koraktna, bez obzira na to što je Velež bio pod velikim pritiskom - kazao je Seferović.

Epitet igrača utakmice ponio je Nermin Jamak, kapiten Čelika.

- Utakmica je bila izuzetno teška. Vrijeme je bilo teško, a mi smo u meč ušli katastrofalno loše. Došli smo sebi tek nakon primljenog gola. Na poluvremenu smo se dogovorili da možemo preokretnuti utakmicu i uspjeli smo u tome. Bez ozbira na tri poraza, mislim da će se Velež izvući - otkrio je Jamak tajnu uspjeha na stadionu Rođeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.