open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež pomaže Zrinjskom, može li broj 13 biti sretan za Želju?
AUTOR: Autor: Faktor
07.04.2024. u 11:13
get url
text
Još dva susreta 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.
Prvi na teren će igrači Sloge i Željezničara. Utakmica u Modriči počinje u 14 sati. U Željezničaru se nadaju da će broj 13 biti sretan za njih, s obzirom na to da u prethodnih 12 gostovanja ove sezone nisu osvojili niti bod.
Plavima u prilog ne ide ni podatak da je Sloga ove sezone "negostoljubiva", da je puni plijen iz Modriče odnio samo Borac, a da je tim Vlade Jagodića na domaćem terenu slavio devet puta i dva puta remizirao.
Snagu Sloge na domaćem travnjaku Željo je osjetio u prvom dijeli sezone kada su Dobojlije slavile 3:0. Željo je na Grbavici trijumfovao minimalnim rezultatom 1:0.
Sloga je sredinom sedmice imala obavezu u polufinalu Kupa BiH protiv Zrinjskog. Gosti igraju i na tu kartu vjerujući da je ta utakmica ostavila traga.
Meč u Modriči sudit će Miloš Gigović.
Derbi kola od 20.45 sati na stadionu Rođeni igraju Velež i Borac.
Dva tima nedavno su u Vrapčićima odigrali meč bez pogodaka, a u slučaju eventualne pobjede Rođenih, Zrinjski bi u ponedjeljak imao priliku da priđe vodećem Borcu na šest bodova zaostatka i tako zakomplikuje borbu za titulu državnog prvaka.
Utakmica između Veleža i Borca pripala je arbitru Aleksandru Njegomiroviću.
U subotu su Posušje i Tuzla City podijelili bodove odigravši meč rezultatom 1:1, dok je Sarajevo savladalo Igman sa 3:2.
Široki Brijeg - GOŠK i Zrinjski - Zvijezda 09 igraju u ponedjeljak.
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.