open-navfaktor-logo
search
Golijada na najvećem bh. stadionu
Igman opet tvrd orah na Koševu: Sarajevo uvezalo treću pobjedu, Čataković nastavio rešetati mreže
AUTOR: Autor: Faktor
06.04.2024. u 22:35
get url
text
Hamzić ruši Kyeremeha
Hamzić ruši Kyeremeha
FOTO: Damir Hodžić
Fudbaleri Sarajeva tek drugi put od starta sezone uspjeli su uvezati tri pobjede. Bordo tim je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Koševo savladao Igman sa 3:2. Konjičani su ponovo bili tvrd orah na najvećem bh. stadionu, s obzirom na to da su nedavno osvojili bod kada je završilo 2:2.
U 17. minuti dosuđen je penal za Sarajevo. Golman Hamzić srušio je Kyeremeha, loptu je na kreč namjestio Čataković i pogodio za svoj 11. gol u sezoni.
Igman je poravnao u 31. minuti. Julardžija je izgubio loptu kod šesnaesterca gostiju, uslijedila je tranzicija Igmana, Denković je dodao za Hebibovića, a bivši igrač Sarajeva s vrha šesnaesterca uz pomoć stative matirao Ilieva.
Već u narednoj minuti je Kyeremeh šutirao, lopta je prozujala kraj desne stative.
Mešinović je u 35. minuti upropastio opasan napad Igmana, a odmah na narednoj strani Kyeremen kasni nakon ubacivanja Hasića.
1000095638
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 23
left-arrowright-arrow
Sarajevo je ponovo povelo u 40. minuti preko Čatakovića. Prvo je Hasić topovski šutirao sa distance, Hamzić odbranio, lopta se odbila do Čatakovića koji se namjestio na lijevu nogu, a ovoga puta golman Igmana bio je nemoćan.
Treći gol na meču domaći su postigli u 43. minuti. Kombinovali su Čataković i Kyeremeh, Kyeremeh je uposlio usamljenog Beganovića na desnoj strani koji rutinski trese mrežu.
Šest minuta u nastavku trebalo je Igmanu da vrati rezultatsku neizvjesnost. Denković je smanjio na 3:2. Hebibović je uzdrmao prečku, lopta se odbila do crnogorskog fudbalera koji glavom posprema loptu u mrežu Sarajeva.
U 68. minuti gosti su "reklamirali" igranje rukom Čelika poslije duela s Ramićem u šesnaestercu Sarajeva, ali sudija Marić smatrao je da nema elemenata za kazneni udarac.
Penal su tražili i igrači Sarajeva u 83. minuti kada je u šesnaestercu Igmana pao Kapetanović, no arbitar je i ovoga puta odmahnuo rukama.
Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Sarajevo upisalo 13. pobjedu, a Igman 15. poraz. Bordo tim je četvrti sa 40 bodova, a Igman je osmi sa 26 osvojenih bodova.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.