open-navfaktor-logo
search
10. kolo
Velež na stadionu Rođeni dočekuje "najprijatnije" iznenađenje Premijer lige
Večeras sa početkom od 18 sati igra se prvi duel 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
06.10.2023. u 08:54
get url
text

Ako bismo na osnovu dosadašnjih devet kola birali najprijatnije iznenađenje Premijer lige, izbor svih koji iole poznaju prilike u bh. fudbalu i Premijer ligi, vjerovatno bi bio HŠK Posušje. Klub iz malog grada jedan je od neatraktivnih i neugodnih protivnika, onih protiv kojih treneri najmanje vole igrati. Danas su visoko, na šestoj poziciji tabele s 13 bodova, poslije trijumfa nad klubovima poput Zrinjskog i Željezničara.

Upravo je Posušje večeras na stadionu Rođeni naredni protivnik Veleža.

Stručni štab Rođenih nakon nezasluženog poraza u Banjoj Luci slaže kockice za meč koji je važan i u kojem ne smije biti opuštanja, bez obzira na tradiciju i dobar omjer u dosadašnjim mečevima.

Krug igrača na koje Dean Klafurić ozbiljno računa za startnih 11 nakon pobjeda u prošlim kolima i šesnaestini finala Kupa je veći, atmosferu ničim nije pokvario ni poraz iz minulog kola, već nas je naprotiv zbog nečasnih radnji drugih dodatno zbližio i dao motiv Veležu da bude bolji i efikasniji.

Posušje je danas tim koji ravnopravno igra sa svima, već je priredio dva iznenađenja, a neugodan je i kao gost. Izdvaja se iskusni Gabriel Boban, koji je njihov najbolji igrač, a zanimljivi su i Frane Maglica, Dominik Begić i Dario Krišto. Trener Branko Karačić odličan je poznavalac prilika u bh. fudbalu.

- Zadovoljni smo dosadašnjim osvojenim bodovima, no očekivali smo više od utakmice s Tuzlom. Slijedi nam gostovanje kod Veleža, koji vrlo dobro i kvalitetno djeluje i igra. Znamo da će biti teško i da će veliki broj navijača doći bodriti Velež na svom terenu, ali vjerujemo da možemo ponoviti igre koje smo pružali do sada u devet kola i da će to biti dovoljno da ostvarimo svoj cilj - najavio je utakmicu trener Posušja Branko Karačić.

Karačić je pohvalio ekipu Veleža koja, kako je rekao, ima sjajne pojedince.

- Kao ekipa djeluju tehnički dotjerano i imaju sjajne igrače, traže igru, žele igrati i nadigravati se, ali i mi smo slična ekipa i ja kao trener tražim ne samo defanzivni dio nego da kroz igru dolazimo do šansi i rezultata. Mislim da će biti otvorena utakmica, a mi idemo s vjerom da im se možemo suprotstaviti. Veliku pažnju posvetit ćemo napadaču Haskiću, koji ulazi u formu - dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.