open-navfaktor-logo
search
Haskić produžio ugovor
Uprava Veleža radi sjajan posao: Potpisao i najbolji strijelac
Uprava Fudbalskog kluba Velež radi sjajan posao. Potvrđuju to i nove informacije iz Mostara.
05.12.2023. u 16:58
get url
text

VEZANI TEKST - Navijači oduševljeni: Pao važan potpis u FK Velež

Nakon što je danas objavljeno da je ugovor produžio Ante Oreč, nedugo potom stigla je još jedna sjajna vijest za navijače Rođenih - ugovor je produžio i Nermin Haskić.

- Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje da je vjernost klubu produžio najbolji strijelac Rođenih u ovoj sezoni, Nermin Haskić.

U prisustvu člana Upravnog odbora FK Velež Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog tridesetčetverogodišnjeg Banovićanina za Rođene vezati do ljeta 2025. godine - saopćeno je iz Veleža.

Haskić je rođen 27. juna 1989. godine u Banovićima, a u Budućnosti je napravio svoje prve fudbalske korake.

- Nakon potpisa i igara za FK Sarajevo fudbalska karijera vodila ga je put Poljske, Slovačke, Srbije, pa sve do dalekog Japana. Posebno se ističe sezona provedena u ekipi Radničkog iz Niša u kojoj je uspio postići 28 golova te upisati čak 13 asistencija, zasluženo ponijevši laskavu titulu najboljeg strijelca prvenstva Srbije u toj takmičarskoj sezoni.

Crveni dres mostarskih Rođenih oblači po povratku iz japanske Omiya Ardije krajem decembra 2021. godine.

Ovaj ubojiti igrač navalnog reda dres Rođenih nosio je u 66 navrata, postigavši pritom 31 gol uz upisanih sedam asistencija.

U tekućoj sezoni Nermin Haskić je u 16 odigranih utakmica postigao 10 golova te upisao jednu asistenciju, što ga, osim što je prvi strijelac tima, čini drugim najboljim strijelcem Premijer lige Bosne i Hercegovine u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Našem Nerminu želimo puno zdravlja, sportske sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu - poručili su iz Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.