open-navfaktor-logo
search
Jeziva poruka
Uhapšen navijač Hajduka koji je držao transparent s odsječenom glavom Bruna Marića
Fudbaleri Hajduka prošle subote na Poljudu su savladali Istru, a svoj show imali su i navijači splitskog kluba.
08.03.2024. u 10:00
get url
text

VEZANI TEKST - Jeziva poruka: Torcida podigla transparent sa odsječenom glavom Brune Marića i "krvavim" natpisom "nema milosti"

Podigli su mnogo parola kojim su se narugali zbog afere VAR (curenje snimaka na kojima su čuju razgovori sudija iz VAR sobe), ali su u jednom momentu i pretjerali. Na sjevernoj tribini pojavio se jezivi transparent koji je zgrozio mnoge. Jedan od domaćih fanova držao je transparent na kojem je bila odsječena glava Brune Marića, bivšeg predsjednika Sudijske komisije HNS-a.

Dok se javnost zgražala kako uopće takvo što može nekome pasti na pamet, splitska policija obavljala je tajne operacije i u četvrtak ujutro uhapsila 20-godišnjaka iz Podstrane koji je osumnjičen za kazneno djelo izazivanja nereda. Prijeti mu i do tri godine zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

- Općinsko državno odvjetništvo tražilo je istražni zatvor za navijača Hajduka zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali sudija istrage je to odbio. Odredio mu je mjere opreza i zabranu posjećivanja Hajdukovih utakmica na području Hrvatske dok se ne donese konačna presuda. Uz to se mora javljati i u policijsku stanicu dva puta sedmično.

Uhapšeni navijač je otprije poznat policiji zbog prijestupa na utakmicama. Dva puta je osuđivan zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima. Jednom je odležao 15 dana u zatvoru jer je na stadion došao s fantomkom, a drugi put je dobio sudski ukor jer je kao maloljetnik držao bengalku na utakmici - piše Slobodna Dalmacija, navode kako se uhapšeni branio da je uzeo transparent od nekoga na tribini, ali da nije znao što piše na njemu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.