open-navfaktor-logo
search
Razumna odluka
UEFA navijačima Legije zabranila dolazak u Mostar
Navijači varšavske Legije dobili su zabranu dolaska u Mostar na utakmicu trećeg kola Konferencijske lige protiv Zrinjskog (26. oktobra).
15.10.2023. u 10:58
get url
text

UEFA im je zabranila im je put u Bosnu i Hercegovinu nakon popriličnog haosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara u Holandiji.

Navijači Legije važe za itekako žestoke momke. To su dosta puta i dokazali na brojnim utakmicama gdje su pravili poprilične probleme domaćim navijačima, organizatorima i policiji.

Ni gostovanje u Alkmaaru nije prošlo bez problema. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s povredama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega odlučila reagovati.

Krovna kuća europskog fudbala zabranila je put navijačima ovog kluba na sljedeće gostovanje. Legia svoj sljedeći meč igra protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog u Mostaru i organizatorima će nakon svega biti mnogo lakše da se pripreme za utakmicu.

Legija je zbog navijača dobila kaznu od 15.000 eura, a istraga o dešavanjima nakon završetka utakmice kada su uhićeni igrači tima iz Varšave Radovan Pankov i Josue, te zadržavanju autobusa s igračima poljskog tima, bit će nastavljena u narednom periodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.