open-navfaktor-logo
search
Ništa od novca
U Foči slave, ali i tuguju zbog Krunićevog transfera u Fenerbahče
Rade Krunić, fudbaler iz Foče, nova je zimska akvizicija Fenerbahčea.
14.01.2024. u 15:56
get url
text

VEZANI TEKST - Od transfera Radeta Krunića u Fenerbahče profitirat će i klub iz BiH
 

Krunić se u Istanbulu pridružio kapitenu Zmajeva Edinu Džeki, a već od ranije je u žuto-crnoj opremi balkanska družina poput Livakovića, Tadića, Zajca... Zbog toga se u turskim medijima sve češće koristi pojam "Balkanbahče".

Fočaci mogu biti ponosni na Krunića. Njhov sugrađanin će poslije osvojene titule prvaka Italije s Milanom imati priliku da i s Fenerom podigne trofej turskog prvaka.

Doduše, priču je malo pokvario posao između Fenera i Milana. Iako se očekivao transfer do pet miliona eura, Krunić je kod novog poslodavca završio na posudbi, s opcijom da Fenerbahče otkupi njegov ugovor.

Zbog toga su i u Sutjeski iz Foče ostali praznih ruku. Očekivalo se da će na osnovu izobrazbe igrača u kasu Sutjske stići finansijska injekcija u iznosu većem od 100.000 eura, ali od toga zasad neće biti ništa. Možda tek na ljeto, ako turski klub otkupi Krunićev ugovor.

Rade Krunić danas samostalno radi prvi trening u novoj opremi. Bh. veznjak ne konkuriše za meč Fenera i Gaziantepa, a na dispoziciji Ismailu Kartalu mogao bi biti već od narednog kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.