open-navfaktor-logo
search
Skandal u Srbiji
Tužilaštvo traži od policije da ispita jesu li navijači Zvezde bili nasilni prema Bakharu i dvojici fudbalera u svlačionici
Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita navode novinskog članka pod nazivom "Delije držale bukvicu Baharu i igračima", te da utvrdi da li su i koja lica - navijači, bila nasilna prema treneru Crvene zvezde Baraku Bakharu i dvojici igrača u svlačionici.
02.11.2023. u 12:39
get url
text

Sve to događalo se nakon utakmice između aktuelnog prvaka Srbije i TSC-a, odigrane 1. novembra na stadionu Rajko Mitić, saznaje Nova S.

Isti izvor navodi da će policija pored ostalog, tražiti od igrača i trenera da se izjasne koliko dugo su bili zadržani od navijača, da li su tom prilikom prema njima vršili bilo koji oblik nasilja, fizički ih maltretirali, prijetili i vikali na njih.

Na razgovor u policiju bit će pozvano i ovlašteno lice za sigurnost FK Crvena zvezda da se izjasni da li su navijači dobili dozvolu i od koga da uđu u svlačionice da bi se neposredno obratili igračima i treneru, te da li su ovlaštena lica iz kluba obavijestila nadležne organe o spomenutom indicentu.

Ukoliko nisu, potrebno je da se izjasne iz kog razloga to nisu učinili, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva za Nova S.

Navodi se kako će biti zatražen i zvaničan izveštaj o ovom događaju, ukoliko je isti sačinio FK Crvena zvezda i pribavljeni video snimci sigurnosnih kamera koje pokrivaju službene prostorije stadiona "Rajko Mitić".

Zvezdi ne ide najbolje u domaćem prvenstvu. Nakon 12 kola zauzima drugo mjesto sa šest bodova manje od najvećeg rivala - Partizana (28-34).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.