open-navfaktor-logo
search
Zakuhalo se u Feneru
Turski mediji na strani Ismaila Kartala: Edin Džeko nije bio u pravu
Fudbaleri Fenerbahčea kiksali su u nedjelju na domaćem terenu u 21. kolu prvenstva Turske protiv Samsunspora.
23.01.2024. u 13:39
get url
text

Istanbulski velikan odigrao je samo 1:1 pred domaćim navijačima, što je iskoristio Galatasaray, te se trijumfom protiv Trabzonspora izjednačio na vrhu tabele sa Fenerom.

A jedna od glavnih tema medija u Turskoj je i naš Edin Džeko. Sabah podsjeća da je Dijamant prvi strijelac lige, a da je također u vrhu po udarcima koje nije pretvorio u pogodak. Dodaje se kako protiv Samsunspora nije uspio iskoristiti pet čistih prilika.

- Iako je Ismailu Kartalu pokazao reakciju pokretima šake i ruku kada je izveden iz igre u 70. minuti utakmice Samsunspora, brojke su pokazale da Edin Džeko nije bio u pravu. Bh. kapiten promašio je pet protilika protiv Samsuna, što je ozbiljan kiks Fenera na putu do naslova prvaka.

Džeko je sa 16 golova prvi strijelac Super lige, ali je promašio 18 izglednih prilika. Njegov skor za pretvaranje pretvaranje prilike u gol ostao je na 17 posto, a s ovom vrijednošću zauzima 16. mjesto među centarforima lige - piše Sabah.

Fenerbahče u srijedu gostuje kod Bašakšehira, a pojedini mediji navode kako bi Džeko mogao ostati na klupi. Također, drugi pišu kako je navodno Džeko objasnio da njegova reakcija rukom nije bila upućena prema treneru, nego prema četvrtom sudiji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.