open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Trener Legije govorio s respektom o Zrinjskom: Radi se o jakoj ekipi koja igra karakterno
Kosta Runjaić, trener Legije, najavio je večerašnji duel (21 sat) u Mostaru protiv Zrinjskog u okviru trećeg kola grupne faze Konferencijske lige.
26.10.2023. u 11:03
get url
text

Runjaić sa poljskim timom ima ugovor do kraja sezone 2026. godine, iza sebe na klupi Legije ima 60 utakmica, međutim u posljednje vrijeme stvari ne izgledaju dobro. Tri poraza u prvenstvu, jedan u Konferencijskoj ligi. S tim da je ekipa u četiri utakmice postigla samo dva gola. Posebno neugodan je bio poraz u posljednjem kolu domaćeg prvenstva, 4:0 od Slaska.

- Znamo što radimo dobro, a što krivo. Proveli smo vrlo temeljitu analizu. Napravili smo previše grešaka u posljednjim utakmicama koje ne priliče momčadi naše razine, to je nešto što ne prihvaćamo. Ekipa mora pokazati karakter i uvjeren sam da ćemo se s pravom energijom i stavom nositi s ovim izazovom. Moramo se fokusirati na osnove. Bori se do kraja, ostani predan do kraja. Na temelju povjerenja. Treba nam vjera, stav jedan za sve, svi za jednoga.

Na prošloj konferenciji rekao sam da ćemo napraviti neka poboljšanja u našoj igri. Ovo je i novi izazov za mene. Moramo izaći iz ovoga zajedno. Dajem sve od sebe i znam da momčad radi isto. Potreban je karakter - kazao je trener Legije u najavi meča.

S dosta respekta Runjaić je govorio o Zrinjskom, narednom protivniku u Konferencijskoj ligi.

- Zrinjski je aktuelni državni prvak. Za mene je ovo najjača ekipa u svojoj ligi, favorit za osvajanje naslova prvaka ove sezone. Igraju dobro u posljednje vrijeme. Znamo i vidjeli smo kakav su preokret napravili protiv AZ Alkmaara, kako su izgubili u sudijskojj nadoknadi od Aston Ville. To pokazuje da se radi o jakoj ekipi koja igra karakterno. Mogu se braniti i zabijati golove.

Ovo je vrlo opasna ekipa iz postavljanja i može vas kazniti ako u meč uđete bez prave koncentracije. Igranje u Konferencijskojj ligi za njih je prilika za zaraditi novac, što je iznimno važno za proračun, ali se mogu pokazati i na evropskoj sceni, što bi u budućnosti moglo rezultirati transferima igrača u jače lige - naglasio je Runjaić.

Poslije dva odigrana kola grupe E sva četiri tima (Zrinjski, AZ Alkmaar, Aston Villa i Legija) imaju po tri boda tako da nas očekuje mnogo uzbuđenja u narednim susretima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.