open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Trener Dinama otkrio gdje će ugostiti Želju i razočarao navijače Plavih
Vadim Skripchenko, trener ekipe Dinamo Minsk, protivnika Željezničara u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige otkrio je gdje će njegova ekipa ugostiti Plave.
20.06.2023. u 20:06
get url
text

UEFA je zabranila Bjelorusima da domaće utakmice igraju na svom stadionu. Iako je postojala mogućnost da se oba meča igraju u BiH, kao je što je bilo slučaj prošle godine protiv Dečića (oba susreta igrana u Crnoj Gori), u Dinamu su sada donijeli drugačiju odluku - Želju će ugostiti u Izraelu!

- Već je poznato da ćemo prvi meč igrati na gostovanju, to će biti u Sarajevu. Što se tiče drugog, igrat ćemo ga zaista u Izraelu, na stadionu u Netaniji - kazao je Skripchenko za bjeloruske medije, razočaravši navijače Plavih: 

- Žrijeb sam shvatio kao nešto što se podrazumijeva. Uostalom, na spisku mogućih protivnika bilo je pet ekipa. I bilo koja od njih je izgledala kao težak protivnik. Plus, uzeli smo u obzir sve aspekte, uključujući i logistiku, jer ne možemo da održavamo domaće utakmice u našoj zemlji. Pokušao da sve planiram strateški.

- Uprkos činjenici da je ovo prvo kolo, Željezničar doživljavamo kao ozbiljnog protivnika. Potrudit ćemo se da što prije proučimo protivnika. Stručni štab je već počeo ovaj posao - dodao je Skripchenko.

Prvo meč se igra 13. jula na Grbavici, a revanš je sedam dana kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.